Προτεραιότητα στον εμβολιασμό εκείνων που «συμβάλλουν καθοριστικά στο ΑΕΠ της χώρας» ζητά Ιταλίδα πολιτικός! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Απολύτως δικαιολογημένες οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε το αίτημα της Λετίτσια Μοράτι, αντιπροέδρου της περιφέρειας της Λομβαρδίας και πρώην δημάρχου του Μιλάνου, για μια πιο γρήγορη διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ανά την Ιταλία, βάσει νέων -και οικονομικών- κριτηρίων!

«Δώστε πιο γρήγορα τα εμβόλια στις περιφέρειες με περισσότερους κατοίκους, με τον μεγαλύτερο όγκο μετακινήσεων των πολιτών και οι οποίες συμβάλλουν με τον πιο καθοριστικό τρόπο στο ΑΕΠ της χώρας», δήλωσε η Μοράτι, προκαλώντας σάλο με την τοποθέτησή της εν μέσω εξάπλωσης της πανδημίας. «Στην Ιταλία η υγεία είναι δημόσιο αγαθό με την εγγύηση του Συντάγματος, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία ζουν οι πολίτες. Δεν πρόκειται για προνόμιο των πιο εύπορων», ήταν η απάντηση που έδωσε άμεσα μέσω Twitter o Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Το γραφείο της αντιπροέδρου της περιφέρειας της Λομβαρδίας, πάντως, μετά τις αντιδράσεις, με ανακοίνωσή του τόνισε ότι «η αναφορά στο ΑΕΠ δεν σχετίζεται με την ιδέα του πλούτου, αλλά με το αίτημα επιτάχυνσης της διαδικασίας διανομής του εμβολίου σε μια περιφέρεια πυκνοκατοικημένη, με πολλές επιχειρήσεις, η οποία είναι μια από τις κύριες οικονομικές ατμομηχανές της χώρας».

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα