Προσωρινός «πάγος» στην απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ

Μοιραστειτε το

«Πάγο» στην εντολή της κυβέρνησης Τραμπ να απαγορευτεί η εφαρμογή Tik Tok από τα app stores στις ΗΠΑ βάζει δικαστής στην Ουάσινγκτον.

Η απαγόρευση αυτή θα εφαρμόζονταν από τις 23:59 πριν από τα μεσάνυχτα χθες, Κυριακή.

Ο περιφερειακός δικαστής Καρλ Νίκολς εξέδωσε προκαταρκτική απόφαση που επιτρέπει τη διανομή της TikTok, από τις σελίδες εφαρμογών στις ΗΠΑ.

Ωστόσο η απόφαση δεν απαγόρευσε «κατά την τρέχουσα περίοδο» επιπρόσθετους περιορισμούς του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ στις 12 Νοεμβρίου.

Η χθεσινή απόφαση ακολούθησε επείγουσα ακρόαση το πρωί της Κυριακής, κατά την οποία δικηγόροι της TikTok ισχυρίστηκαν ότι η απαγόρευση των εφαρμογών από τα app stores θα παραβίαζε την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος και θα επέφερε ανεπανόρθωτη ζημιά στην επιχείρηση.

Νωρίτερα φέτος, ο Τραμπ δήλωσε ότι το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και ότι πρέπει είτε να πουλήσει τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ σε αμερικανικές εταιρείες είτε να αποκλειστεί από τη χώρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα άλλαξαν κάπως τα δεδομένα μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να εγκρίνει την παραμονή της εφαρμογής στη χώρα, βάσει σχεδίου με εμπλοκή δύο εγχώριων εταιρειών. Όμως μέχρι τώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τις εταιρείες Oracle και Walmart, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα η κινεζική εφαρμογή την παρουσία της στις ΗΠΑ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...