Προσοχή! Διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω instagram | newsbreak

Μοιραστειτε το

Εκατοντάδες είναι τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες των χρηστών του Instagram στο Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (Cyber Security International Institute) για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω της πασίγνωστης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως έγινε γνωστό, έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες ενέργειες από το Ινστιτούτο Κυβερνοασφαλείας για να “κατέβει” αυτό το υλικό και να καταλογιστούν οι ανάλογες ευθύνες -μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος– στους δημιουργούς των συγκεκριμένων προφίλ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρέπει να αποφεύγεται η δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο μικρών παιδιών, δεδομένου ότι μπορούν να “κλαπούν” και να χρησιμοποιηθούν για κακό σκοπό.

Δήλωση Προέδρου Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, Μανώλη Σφακιανάκη

«Σήμερα διαπιστώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) η ύπαρξη συγκεκριμένου προφίλ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Instagram» στο οποίο ανήλικα κορίτσια ποζάρουν ερωτικά για συγκεκριμένο σκοπό σε δεκάδες φωτογραφίες. Ειδικότερα, μετά από εκατοντάδες καταγγελίες χρηστών του διαδικτύου το Ινστιτούτο μας διαπίστωσε ότι το εν λόγω προφίλ λόγω του άσεμνου υλικού θα πρέπει άμεσα διαβιβασθεί και να διερευνηθεί από αρμοδίους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος για να εκκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άμεσα μας ενημέρωσε ότι έχει λάβει την καταγγελία μας και ότι προχωρά στις σχετικές ενέργειες».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα Τ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα