Προσγειώθηκε στη Ρώμη, η πρώτη πτήση χωρίς κρούσμα COVID από Νέα Υόρκη – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Η πρώτη πτήση «χωρίς Covid» μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης έφτασε στη Ρώμη την Τετάρτη από τη Νέα Υόρκη, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στο άνοιγμα αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ των δύο ακτών του Ατλαντικού που εμποδίζονται από την πανδημία .

Οι επιβάτες έπρεπε να έχουν κάνει μια αρνητική δοκιμή Covid-19 εντός 48 ωρών από την αναχώρηση της πτήσης Alitalia από το αεροδρόμιο John F. Kennedy και να εκτελέσουν άλλη κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI, όλες οι δοκιμές των 100 επιβατών στο αεροπλάνο επέστρεψαν αρνητικές, γεγονός που τους επέτρεψε να αποφύγουν την απομόνωση 14 ημερών που επιβλήθηκε σε άλλες αφίξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάσκα για αλλαγή κάθε 4 ώρες
Μεταξύ των επιβατών, η Chiara, ένας Ιταλός που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, επισκέπτεται τους γονείς της με τον σύζυγό της και τον επτάμηνο γιο της. » Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που επιστρέψαμε στην Ιταλία «, είπε στο AFP. « Ο γιος μας γεννήθηκε τον Απρίλιο και μέχρι στιγμής κανείς στην οικογένειά μας δεν τον έχει γνωρίσει. Γι ‘αυτό είμαστε τόσο χαρούμενοι ».

Όλοι οι επιβάτες αυτής της πτήσης έπρεπε να φορούν μάσκα ολόκληρο το δρόμο και να την αντικαθιστούν κάθε τέσσερις ώρες, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου. » Είναι μια εξαιρετική εμπειρία, διότι αναζωπυρώνει την ελπίδα για τις αεροπορικές μεταφορές, την κινητικότητα και την οικονομία, ακόμη και με την παρουσία κοροναϊού «, δήλωσε ο Νίκολα Ζινγκαρέτι, πρόεδρος της περιοχής Λάτσιο της πρωτεύουσας της Ρώμης. Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθεί την έναρξη τον Σεπτέμβριο πτήσεων εσωτερικού χωρίς ιού μεταξύ Ρώμης και Μιλάνου.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα