Προσαγωγή υπόπτου για τα πυρά κατά ιερέα στη Γαλλία

Μοιραστειτε το

O εισαγγελέας της Λιόν δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας σύντομα θα επέστρεφε στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός υπόπτου για το περιστατικό που έγινε νωρίτερα σήμερα στη Λιόν της Γαλλίας, κατά το οποίο ένοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής. 

Ο ύποπτος εντοπίστηκε εντοπίστηκε σε κατάστημα πώλησης κεμπάπ, ωστόσο –σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες– δεν είχε στην κατοχή του κάποιο όπλο.

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας της Λιόν δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη, συμπεριλαμβανομένου και της τρομοκρατικής ενέργειας. Μάλιστα, σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον αρμόδιο εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.  

Σημειώνεται ότι ο 52χρονος ιερέας, πατέρας τριών παιδιών, δέχθηκε την επίθεση την ώρα που έκλεινε την εκκλησία που βρίσκεται στην οδό St-Lazare. Όπως έγινε γνωστό, τραυματίστηκε από δύο σφαίρες στην κοιλιακή χώρα και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επίσκοπος Εμανουήλ Αδαμάκης ανέφερε στη «Le Figaro» ότι το θύμα θα αναχωρούσε σύντομα από την εκκλησία της Λιόν για να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου θα αναλάμβανε νέα καθήκοντα. 

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ –που μετέβη εσπευσμένα στο Παρίσι– δήλωσε ότι θα κινητοποιήσει τον τοπικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων. Για άλλη μια φορά έστειλε μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες, επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων πως η γαλλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...