Προσέφυγαν στο ΣτΕ δύο κοινοπραξίες για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Στα δικαστήρια θα κριθεί, όπως φαίνεται, η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) «πάγωσε» τον διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) μέχρι να εκδικαστούν οι προσφυγές που έχουν καταθέσει οι κοινοπραξίες Ελλάκτωρ – Roadis και Μυτιληναίος-Vinci.

Οι δύο τελευταίες ζητούσαν να παραταθεί η προθεσμία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την Εγνατία Οδό, που έληξε στις 11 Δεκεμβρίου, επικαλούμενες -μεταξύ άλλων- το γεγονός πως η καραντίνα δυσκολεύει την κατάθεση προσφορών από πλευράς τους. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ είχε προχωρήσει τη διαδικασία στην οποία κατατέθηκε μία προσφορά, από την κοινοπραξία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη γαλλική Egis Projects.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Προς το παρόν δεν είναι γνωστές οι δικαστικές ενέργειες στις οποίες πιθανώς θα προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ ή η κοινοπραξία που κατέθεσε προσφορά. Το σίγουρο είναι πως η υπόθεση της παραχώρησης θα κριθεί τελικά από τα δικαστήρια…

Το τεύχος του διαγωνισμού προβλέπει πως στον προτιμητέο επενδυτή θα ανατεθεί η χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και των κάθετων οδικών αξόνων Σιάτιστα – Ιεροπηγή / Κρυσταλλοπηγή, Χαλάστρα – Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας.

Πηγή
Author: Γιούλη Σ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα