Προκλητικός Ακάρ: Έχουμε δίκιο και είμαστε δυνατοί

Μοιραστειτε το

Turkish Defense Ministry via AP, Pool

Σε ομιλία του σήμερα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών δοκιμών, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ τόνισε τη σημασία της επίτευξης των στόχων με τον μικρότερο αριθμό πυροβολισμών. «Πρέπει να πετυχαίνουμε αυτό που πυροβολούμε», είπε και συμπλήρωσε: «Φυσικά, λέμε ειρήνη, διάλογο, θέλουμε όλα τα προβλήματά μας να λυθούν μέσω της πολιτικής. Αλλά να είστε έτοιμοι για πόλεμο, αν θέλετε ειρήνη. Και θα είμαστε έτοιμοι για πόλεμο».

Επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι δεν μπορεί να οριοθετείται δικαιοδοσία στη θάλασσα με βάση το Καστελόριζο («ένα νησί 10 τετραγωνικών χλμ. που απέχει 1,9 χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές, αλλά 580 χλμ. από την ελληνική ενδοχώρα»), ο Ακάρ είπε ότι όταν η Τουρκία «λέει όχι, εν χορώ οι άλλοι απαντούν ότι προκαλεί εντάσεις. Έχουμε δίκιο και είμαστε δυνατοί. Και τονίζουμε πάλι και πάλι ότι αφενός δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα και παραβίαση των δικαιωμάτων μας και αφετέρου ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου και της πολιτικής λύσης. Επομένως, προσκαλούμε τους γείτονές μας, τους άλλους θεσμούς και οργανισμούς σε διάλογο. Ας συναντηθούμε, ας συζητήσουμε, ας λύσουμε αυτά τα θέματα μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε επίσης ότι η χώρα του έχει ευθύνες ως εγγυήτρια δύναμη απέναντι στους Τουρκοκυπρίους, ευθύνες «που μέχρι τώρα εκπληρώνει και θα συνεχίσει να εκπληρώνει. Το θέμα της Κύπρου είναι εθνικό μας θέμα […] Εάν επιθυμείτε μια πολιτική λύση και ένα κατάλληλο περιβάλλον, θα αποδεχτείτε την ύπαρξη των Κυπρίων αδελφών μας»

Την ίδια ώρα, το Oruc Reis- μετά την ανανέωση λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες της Navtex, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου- πλέει ανατολικά της Ρόδου με κατεύθυνση προς το Καστελόριζο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...