Προκαταρκτικό χάδι για Βερβεσό, χειροπέδες, πρόστιμα και δίκη στους κτηνοτρόφους – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Προκαταρκτική έρευνα για τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό , χειροπέδες για τους κτηνοτρόφους για το ίδιο ακριβώς αδίκημα. Αν είσαι επώνυμος έχεις ειδική μεταχείριση και ασυλία.

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την εορταστική συγκέντρωση στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσού εν μέσω lockdown, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Τι θα ερευνήσει η προκαταρκτική έρευνα αν λειτουργούσαν οι συσκευές αποστείρωσης;

Όμως για το ίδιο ακριβώς αδίκημα της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων οι εννέα κτηνοτρόφοι(ανάμεσα τους και ένας ανήλικος) , συνελήφθησαν άμεσα, τους καταλογίστηκαν πρόστιμα, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και σε τακτική δικάσιμο. Για τον  επώνυμο πρόεδρο του ΔΣΑ ακολουθήθηκε μια άλλη ειδική μεταχείριση, αυτή της έρευνας όταν το αδίκημα είναι ταυτοποιημένο μέσα από τη δημοσίευση των βίντεο. Τι σημαίνει προκαταρκτική έρευνα, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Θα περάσει και θα ξεχαστεί. Δυο μέτρα δυο σταθμά.

Δείτε λοιπόν τι τύχη είχαν οι εγκληματίες κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας…

Συλλήψεις-χειροπέδες-πρόστιμα και τακτική δικάσιμο στους κτηνοτρόφους

Η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα για το γλέντι που οργάνωσαν σε παλιό κυνηγετικό καταφύγιο, εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης μετακινήσεων, στο Μικρό Περιβολάκι του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας και μάλιστα το μετέδιδαν ζωντανά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο γλέντι συμμετείχαν κτηνοτρόφοι της περιοχής και αστυνομικοί του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου από το βίντεο ταυτοποίησαν τους συμμετέχοντες και με εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας τους συνέλαβαν για παράβαση των μέτρων πρόληψης ασθένειας. Κρατήθηκαν και την επομένη οδηγηθούν στο αυτόφωρο για να δικαστούν.

Επίσης η Αστυνομία βεβαίωσε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον διοργανωτή του γλεντιού και 300 ευρώ στους υπόλοιπους συμμετέχοντες (και στον ανήλικο) για άσκοπη μετακίνηση.

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπονται οι οκτώ ενήλικες κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν σε γλέντι σε παλιό κυνηγετικό καταφύγιο προς το Μ. Περιβολάκι και κατηγορούνται για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Οι οκτώ ενήλικες και ο ανήλικος, που συμμετείχαν στο γλέντι, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελέα υπηρεσίας, στο πλαίσιο του Αυτόφωρου και αφού απολογήθηκαν τους ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε αόριστο αριθμό προσώπων.
Επίσης ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών αν από την παραβίαση κυκλοφορίας πολιτών προέκυψε κίνδυνος διάδοσης με τη συνάθροιση.

Οι κτηνοτρόφοι θα δικαστούν σε ρητή στις 21 Απριλίου 2021, οι οκτώ ενήλικες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο ανήλικος (16 ετών) στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα