Προκαλεί την Ευρώπη ο Ερντογάν – Η ΕΕ είναι εργαλείο εχθρών μας – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Κλιμακώνει την ένταση μέσα από την προκλητική ρητορική του ο παρανοϊκός γιαλατζί σουλτάνος , στρέφοντας τα πυρά του εκ νέου  κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αδιαφορώντας για την προθεσμία-τελεσίγραφο που έχει λάβει μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, να εγκαταλείψει την τακτική των προκλήσεων και της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ταγίπ Πασάς Ερντογάν  πετάει το γάντι και υποστηρίζει ότι «η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση είναι εργαλείο εχθρών μας» που «προσπάθησαν να μας φυλακίσουν στις ακτές μας στην ανατολική Μεσόγειο».

Μάλιστα μέσα στο παραλήρημα του καυχήθηκε πως , «καταφέραμε να τους κάνουμε να μην πετύχουν αυτές οι προσπάθειες με τις συμφωνίες που κάναμε και τις γεωτρήσεις που ξεκινήσαμε».

Οι νέες  εμπρηστικές δηλώσεις  του, έγιναν σε στελέχη του κόμματός του μέσω τηλεδιάσκεψης και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «λυπούμαστε που κάποιοι επικρίνουν την χώρα μας για τα ίδια ζητήματα και φθάνουν σε σημείο επιβολής κυρώσεων, καταπατώντας τις ίδιες τους τις αξίες, τις οποίες διακηρύσσουν».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι: «περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της απέναντί μας, να μην κάνει διακρίσεις, τουλάχιστον να μην γίνεται εργαλείο φανερών εχθρών της χώρας μας. Βλέπουμε τους εαυτούς μας στην Ευρώπη, όχι κάπου αλλού, οραματιζόμαστε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη. Επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε ενεργά τις μακροχρόνιες και στενές σχέσεις συμμαχίας μας με την Αμερική για την επίλυση περιφερειακών και παγκόσμιων ζητημάτων. Δεν μπορούμε ποτέ να αγνοήσουμε χώρες, όπως η Ρωσία και το Ιράν, με τις οποίες έχουμε βαθιές ιστορικές ρίζες. Λυπούμαστε που κάποιοι επικρίνουν την χώρα μας για τα ίδια ζητήματα και φθάνουν σε σημείο επιβολής κυρώσεων, καταπατώντας τις ίδιες τους τις αξίες, τις οποίες διακηρύσσουν».
Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις, ο Ερντογάν τόνισε ότι θέλουν να είναι σε στενότερη συνεργασία με τους φίλους και τους συμμάχους τους και πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με καμία χώρα ή θεσμό που να μην μπορεί να επιλυθεί μέσω πολιτικής, διπλωματίας ή διαλόγου. Διατηρούμε πάντα αυτά τα κανάλια ανοιχτά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ποτέ δεν διστάσαμε να κάνουμε τρία ή πέντε βήματα μέχρι να φτάσουμε στο ένα βήμα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την ίδια ειλικρίνεια και στο μέλλον».

Ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι «προσπάθησαν να μας φυλακίσουν στις ακτές μας στην ανατολική Μεσόγειο. Καταφέραμε να τους κάνουμε να μην πετύχουν αυτές οι προσπάθειες με τις συμφωνίες που κάναμε και τις γεωτρήσεις που ξεκινήσαμε».

Βάφτισε τα εγκλήματα πολέμου στην Αρμενία , απελευθερωτική νίκη

Το παραλήρημα του εγκληματία Ερντογάν, έφτασε να κομπάζει για τα εγκλήματα πολέμου που έκανε κατά του αρμενικού λαού στο Αρτσαχ, με τους μισθοφόρους ισλαμιστές και να τα παρουσιάζει ως νίκης απελευθέρωσης. Όπως και στη Λιβύη.

«Αλλά ξεκίνησαν ένα άλλο παιχνίδι, χρησιμοποιώντας συνωμότες πραξικοπηματίες, ειδικά στην Λιβύη. Υποστηρίζοντας την νόμιμη διοίκηση, τους κόψαμε την φόρα. Έκαναν κίνηση και στον Καύκασο, προκαλώντας την Αρμενία. Βιώσαμε μαζί με τους αδελφούς μας στο Αζερμπαϊτζάν την χαρά μιας νίκης, που έβαλε τέλος στα 30 χρόνια οδύνης», είπε ο γενοκτόνος .

Πηγή: sigmalive.com

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα