Προκαλεί ο Πούτιν: Η Τουρκία δεν παραβίασε το διεθνές δίκαιο στο Αρτσαχ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Προκλητικός ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στρυμωγμένος από την διεθνή κατακραυγή για την φιλοισλαμική του στροφή  απέδωσε στις γεωπολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης το γεγονός ότι η Τουρκία στάθηκε στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στην διένεξη του Νακγόρνο Καραμπάχ.

«Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, τον ρόλο της Τουρκίας, αυτό είναι γνωστό, αυτό το έχει πει ευθέως και επανειλημμένα το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και η τουρκική πλευρά ποτέ δεν το απέκρυψε αυτό. Υποστήριζε μονομερώς το Αζερμπαϊτζάν» δήλωσε σαν συνήγορος υπεράσπισης ο Πούτιν.

«Τι μπορώ να πω; Αυτές είναι οι γεωπολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος αναζητώντας ένα άλλοθι για να στηρίξει τον εγκληματία παράφρονα συνέταιρο του.

Ο ισόβιος πρόεδρος Πούτιν επίσης υπογράμμισε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος και έχει δικαίωμα να επιλέγει τους συμμάχους του, όπως αυτό θεωρεί ότι είναι σωστό.

Σε μια επίδειξη κυνισμού και ωμότητας υποστήριξε πως «είναι δύσκολο να κατηγορηθεί η Τουρκία ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο στην διένεξη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, παρότι οι εκτιμήσεις μπορεί να είναι διαφορετικές». Προφανώς ο πρώην πράκτορας της KGB δεν είδε στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στο Αρτσαχ , δεν είδε τις χιλιάδες μισθοφόρους ισλαμιστές που μετέφερε από Συρία και Λιβύη ο Ερντογάν , όπως επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Δεν είδε τους ανελέητους βομβαρδισμούς αμάχων από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δεν είδε τις εκτελέσεις αιχμαλώτων Αρμένιων στρατιωτών. Δεν είδε ο τυφλωμένος για εξουσία και δύναμη Βλαντιμίρ Πούτιν τα εγκλήματα πολέμου της Άγκυρας.

Όπως ο δήθεν Ορθόδοξος δεν είδε τη βεβήλωση του Συμβόλου της Ορθοδοξίας , της Αγίας Σοφίας ούτε βέβαια συγκινήθηκε από το γεγονός ότι η ομόδοξος Αρμενία είναι μόνιμο θύμα γενοκτονίας του παντουρκισμού.

Η νέα παρέμβαση επιβεβαιώνει πως το σχέδιο εισβολής των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εκπονήθηκε σε συνεργασία Μόσχας και Άγκυρας και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν εκβιάστηκε ωμά σε ολοκαύτωμα του αρμενικού λαού, για να υπογράψει την παραχώρηση των εδαφών.

Πηγή πληροφοριών  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα