Προειδοποιήσεις Φάουτσι για τρίτο κύμα πανδημίας – «Μην ταξιδέψετε αυτόν τον μήνα»

Μοιραστειτε το

Ο Δρ Άουτσι προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα τρίτο κύμα COVID-19. Ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, δήλωσε στο CBS κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για το Μέλλον της Υγείας του Ινστιτούτου Milken ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν αυτόν τον μήνα.

Καθώς τα νοσοκομεία περιμένουν αύξηση των περιπτώσεων μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, είπε, «Για πρώτη φορά σε περισσότερα από 30 χρόνια, δεν περνάω τις διακοπές των Χριστουγέννων με τις κόρες μου».

Η αύξηση των κρουσμάτων μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών αναμένεται να συμβεί ακριβώς και στην περίπτωση του εβραϊκού Χάνουκα και των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στο CNN τη Δευτέρα, ο Φάουτσι προειδοποίησε ότι οι Αμερικανοί οι στιγμές είναι κρίσιμες και η επόμενη πιθανή αύξηση των κρουσμάτων λόγω διακοπών θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν σκοτεινό Ιανουάριο, «Αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο σύνθετο επειδή είναι μεγαλύτερες διακοπές», είπε.

Ο Φάουτσι πιστεύει ότι τα 10 άτομα που συγκεντρώθηκαν σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι πιθανότατα πάρα πολλά και επέστησε στους Αμερικανούς την προσοχή.

«Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα να γίνονται πολύ άσχημα στα μέσα Ιανουαρίου, όχι μόνο για την πολιτεία Νέας Υόρκης, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πολιτεία», δήλωσε σε κοινή εμφάνιση με τον Άντριου Κουόμο, κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CBS και CNBC.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...