«Προδομένοι» δηλώνουν οι Βρετανοί ψαράδες από την εμπορική συμφωνία

Μοιραστειτε το

Οι Βρετανοί ψαράδες υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματευτές δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους, ειδικά όσοι τους καλούσαν να ψηφίσουν υπέρ του Brexit

Ben Stansall/Pool via AP, File

Καθόλου ικανοποιημένοι δεν είναι οι Βρετανοί ψαράδες από την εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών και θα διαμορφώσει τις μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών. Ταυτόχρονα οι σκληροπυρηνικοί ευρωσκεπτικιστές του Συντηρητικού Κόμματος υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να συζητήσει η Βουλή τη συμφωνία πριν ψηφιστεί.

Ο επικεφαλής της ομάδας τους, Ντέιβιντ Ντέιβις, σήμερα, καθώς και άλλοι βουλευτές, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός ότι υπάρχει μόνο μία μέρα χρόνος ώστε να επεξεργαστεί το Κοινοβούλιο τη συμφωνία, ενώ οι εκπρόσωποι του κλάδου της αλιείας υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «έθαψε τα αλιευτικά δικαιώματα για να μπορέσει να πετύχει μια μεγαλύτερη συμφωνία στο παρά πέντε».

Οι σκληροπυρηνικοί Συντηρητικοί έχουν ορίσει ομάδα νομικών για να «ξεσκονίσει» τη συμφωνία ώστε να αποφασίσουν αν θα την υπερψηφίσουν. Βασικό σημείο στο οποίο διαφωνούν είναι το γεγονός ότι η συμφωνία -που αναμένεται ούτως ή άλλως να εγκριθεί, καθώς θα πάρει τις ψήφους των Εργατικών που πίεζαν για την επίτευξή της- προβλέπει ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε να επιβάλει τιμωρητικούς δασμούς σε βρετανικές εξαγωγές αν οι επιχειρήσεις δεν τηρούν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Στην προσπάθειά του να τους εξευμενίσει, ο Βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Φροστ υποστήριξε ότι η εμπορική συμφωνία επιτρέπει στο Λονδίνο να «ορίζει τους νόμους του ξανά».

Από την πλευρά τους οι Βρετανοί ψαράδες υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματευτές δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους, ειδικά οι υποστηρικτές του Brexit που ζητούσαν την ψήφο τους με επιχείρημα ότι θα τους εξασφάλιζαν πιο πρόσφορες συνθήκες εργασίας εκτός Ε.Ε.

Ο Μπάρι Ντις, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Βρετανών Αλιέων, μίλησε για «προδοσία», ενώ η επικεφαλής της Ένωσης Αλιευτικών Επιχειρήσεων, Τζέιν Σάντελ, επισήμανε ότι «χαιρόμαστε για το γεγονός ότι θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη βεβαιότητα όσον αφορά μέρος της δουλειάς μας, αλλά ακόμη ψάχνουμε τις “τεράστιες ποσότητες αλιευμάτων” που μας υποσχέθηκαν».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...