Προβλήματα από τη νέα κακοκαιρία – Και ο στρατός στις περιοχές που έπληξε ο Ιανός

Μοιραστειτε το

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο ορεινό δίκτυο της Ναυπακτίας, πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η νέα κακοκαιρία. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Ιωάννης Τέγας, τα προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης αντιμετωπίζονται ήδη από μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου. Άμεση ήταν, όπως είπε και η επέμβαση των συνεργείων σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας όπου «φούσκωσαν» ρέματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έγιναν εννέα κλήσεις για απάντληση υδάτων στη Ναύπακτο, στο Αγρίνιο και στο Θέρμο, καθώς και μία κλήση για πλύση οδοστρώματος στο Μεσολόγγι.

Mικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένες γραμμές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν έως τα 8 μποφόρ. Κλειστές είναι οι γραμμές Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα, Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Την ίδια ώρα, μάχη με τον χρόνο δίνουν κάτοικοι, επιχειρηματίες και φορείς στις πληγείσες από το πέρασμα του «Ιανού» περιοχές, με τον φόβο του νέας επιδείνωσης του καιρού.

Η Καρδίτσα μετά το πέρασμα του «Ιανού»

EUROKINISSI/ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Με προσωπικό και μέσα συνδράμει και ο ελληνικός στρατός. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), ο στρατός ξηράς προχώρησε στη διάθεση προσωπικού και μέσων στις πληγείσες περιοχές, κατόπιν έγκρισης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην περιοχή της Καρδίτσας, ο στρατός διέθεσε οκτώ αξιωματικούς και 15 οπλίτες, τρεις μπουλντόζες, δύο εκσκαφείς τάφρων, δύο ρυμουλκά οχήματα μεταφοράς μηχανημάτων, έναν φορτωτή γαιών καθώς και τέσσερα ανατρεπόμενα οχήματα. Επίσης, ο στρατός παρασκευάζει καθημερινά 700 μερίδες φαγητού για τους πληγέντες της περιοχής της Καρδίτσας.

Στην Κεφαλλονιά, ο στρατός διέθεσε δύο αξιωματικούς και 10 οπλίτες, δύο οχήματα γενικής χρήσης, δύο μπουλντόζες, δύο εκσκαφείς τάφρων και τέσσερα ρυμουλκά οχήματα μεταφοράς μηχανημάτων. Επιπλέον, το προσωπικό του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού παρείχε τις πρώτες βοήθειες και απεγκλώβισε ηλικιωμένη σε πληγείσα περιοχή της Κεφαλλονιάς.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...