Προβάρει κοστούμι πρωθυπουργού ο Μάριο Ντράγκι

Μοιραστειτε το

Έτοιμος για την μεγάλη επάνοδο στην ιταλική πολιτική σκηνή ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διερευνητικές επαφές και αναμένεται να λάβει την απαραίτητη κομματική στήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο Μάριο Ντράγκι είχε επαφές με τους επικεφαλής των κομμάτων, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (Φόρτσα Ιτάλια) και Νικόλα Τζινγκαρέτι (Δημοκρατικό Κόμμα) να δηλώνουν ότι θα στηρίξουν κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη.

O δε πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και το κόμμα του Ζωντανή Ιταλία (που είχαν καθοριστικό ρόλο στην πτώση της κυβέρνησης Κόντε) επανέλαβαν σήμερα την  «πλήρη υποστήριξή τους στη νέα κυβέρνηση και στις επιλογές του Μάριο Ντράγκι».

Από την Λέγκα, ο Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε «χρήσιμη και αποδοτική» τη σημερινή του συνάντηση με τον εντολοδόχο, τεχνοκράτη πρωθυπουργό, ενώ πρόσθεσε ότι «κατά την όλη συζήτησή τους δεν έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα προς υπουργοποίηση». «Μας αρκεί το οτι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι», είπε ο Σαλβίνι.

Αρνητικό σε κυβέρνηση με Ντράγκι πρωθυπουργό εμφανίζεται το ακροδεξιό κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας με την επικεφαλής τους, Τζόρτζια Μελόνι, να δηλώνει ότι απογοητευμένη για το ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ έκανε γνωστό ότι δεν εννοεί να προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση που να βασίζεται μόνο σε μια- ή το πολύ δυο- φορολογικές κλίμακες.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, το μεγαλύτερο κόμμα στην ιταλική Βουλή, αναμένεται να θέσει αύριο και μεθαύριο το θέμα προς ψηφοφορία στα μέλη του με τις ενδείξεις να κάνουν λόγο για θετική τελική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να συναντηθεί μέχρι την Παρασκευή με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα των διερευνητικών επαφών 

Την ώρα αυτή, ολοκληρώνεται η συνάντηση του Ντράγκι με την αντιπροσωπεία του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Μέσω διαδικτύου, οι «πεντάστεροι» έκαναν γνωστό ότι ζητούν να αποσαφηνιστεί «ποια θα είναι η πολιτική και θεματική έκταση της νέας κυβέρνησης». Αύριο και μεθαύριο, τα μέλη τους, διαδικτυακά πάντα, θα αποφασίσουν με ψηφοφορία αν επιθυμούν τη συμμετοχή του κινήματος στη νέα αυτή κυβερνητική εμπειρία. Όλα δείχνουν ότι η τελική απόφαση, εκτός και αν υπάρξουν θεαματικές εκπλήξεις, θα είναι θετική.

Μέχρι την Παρασκευή, ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, στον οποίο θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα των διερευνητικών του επαφών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...