«Πριγκίπισσα» στο Παρίσι η Σβιάτεκ

Μοιραστειτε το

Η νέα βασίλισσα του Ρολάν Γκαρός μιλάει πολωνικά και είναι μόλις 19 ετών… Ο κόσμος του τένις υποκλίθηκε απόψε στη 19χρονη Ίγκα Σβιάτεκ, τη νέα κάτοχο του γαλλικού Όπεν, που μετρά μόλις δύο χρόνια στο επαγγελματικό τένις, δηλαδή στο γυναικείο tour.

Και τι μ΄ αυτό; Η τρομερή Σβιάτεκ έκανε επίδειξη δύναμης στον τελικό απέναντι στην κάτοχο του Australian Open, Σοφία Κένιν, της οποίας επιβλήθηκε με 6-4, 6-1 για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας της, σε τουρνουά της σειράς Γκραν Σλαμ μάλιστα, στον πρώτο τελικό που συμμετείχε!

Έτσι, η προσεχής Δευτέρα θα τη βρει στη 17η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας κερδίσει με την πορεία της στη γαλλική πρωτεύουσα 37 θέσεις!

Η Σβιάτεκ σήκωσε το τρόπαιο χωρίς να χάσει ένα σετ και είναι η πρώτη που το καταφέρνιε μετά την Ενάν, το 2007, ενώ έγινε η πρώτη Πολωνέζα τενίστρια που κατακτά τίτλο σε Γκραν Σλαμ διοργάνωση.

Όσο για την αντίπαλό της, η Σοφία Κένιν εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών ενός τέτοιου τελικού. Η Σβιάτεκ προηγήθηκε αμέσως με 3-0 απέναντι σε μια «σαστισμένη» Αμερικανίδα, που προϊόντος του χρόνου βρήκε τα πατήματά της, ισοφάρισε, αλλά ξαναβρέθηκε πίσω με 3-5.

Η Κένιν έκανε break αλλά δεν το χάρηκε, αφού η Σβιάτεκ έπραξε το ίδιο στο επόμενο game και πήρε το σετ. Η αθλήτρια από τις ΗΠΑ ξεκίνησε το δεύτερο σετ επίσης με break, στο πρώτο game, αλλά η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη.

Μια ενόχληση στο πόδι, όμως, την οδήγησε στο ιατρικό τάιμ άουτ. Η Σβιάτεκ βρήκε την ευκαιρία, συνέχισε αυξάνοντας ταχύτητα και τελείωσε πολύ γρήγορα τα επόμενα έξι γκέιμ, φτάνοντας στο θρίαμβο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...