Πρεμιέρα για την πλατφόρμα του Covid-19

Μοιραστειτε το

© Gregory Alekhin. | Dreamstime.com

Πληροφορίες που αφορούν στη διαχείριση θεμάτων της καθημερινότητας την περίοδο του νέου κορονοϊού παρέχει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης που είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ανοίγει τις επόμενες ώρες. 

Μεταξύ άλλων, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή, καθώς και την επιδημιολογική της εικόνα.

Στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr, οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν έναν χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες: ανά Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα. Στον διαδραστικό χάρτη θα εμφανίζεται ο βαθμός επικινδυνότητας ο οποίος ισχύει εκείνη τη χρονική περίοδο για την περιοχή που ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη.

Κάθε Δήμος ή αντιστοίχως κάθε Περιφερειακή Ενότητα είναι χρωματισμένη με έναν από τους τέσσερις βαθμούς: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Οι πολίτες θα μπορούν να βάζουν σε ειδικό πεδίο τον ταχυδρομικό τους κώδικα και να ενημερώνονται τι ισχύει ανά περιοχή και ανά τομέα δραστηριότητας.

Υπάρχει ακόμη ένας πίνακας στον οποίο θα αναρτώνται και θα αναλύονται τα μέτρα τα οποία ισχύουν, ανά χρωματική κατηγορία (πράσινο, κίτρινο κοκ.) και ανά δραστηριότητα (για παράδειγμα σχολεία, εστίαση, ΜΜΜ, άθληση κλπ.).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...