Πραγματογνώμονας οικογένειας Βαλυράκη: Πιθανότερο το σενάριο της ανθρωποκτονίας | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το σενάριο της ανθρωποκτονίας του Σήφη Βαλυράκη θεωρεί ως επικρατέστερο ο ειδικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του αδικοχαμένου 77χρονου πρώην υπουργού, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ανοιχτά της Ερέτριας.

Ο Αναστάσιος Δέδες, που έκανε τη δική του έρευνα στην περιοχή, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το σκάφος που παρενόχλησε τον πολιτικό και προκάλεσε κυματισμό κάνοντας κύκλους γύρω από το φουσκωτό του είναι αυτό που του προκάλεσε και τα θανατηφόρα χτυπήματα όταν ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε στο νερό.

Μάλιστα, θεωρεί πολύ δύσκολο να τραυματίστηκε θανάσιμα το θύμα από την προπέλα του δικού του σκάφους. Όπως είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Δέδες, για να είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε ο 77χρονος να κάθεται στην πλώρη του σκάφους του, κάτι που δεν προκύπτει από τα στοιχεία. Εκτιμά, λοιπόν, ότι συνέβη κάτι βίαιο, το οποίο δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει και που τον έριξε στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, ο διορισμένος από την Εισαγγελία Χαλκίδας πραγματογνώμονας ζητά να διοριστεί και δεύτερος για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Υπενθυμίζεται ότι από την πορεία της έρευνας προέκυψε ότι δύο από τους αλιείς που κατέθεσαν σχετικά με την υπόθεση είπαν ψέματα ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα τη συγκεκριμένη Κυριακή, καθώς από φωτογραφίες που τράβηξε ερασιτεχνικό drone προέκυψε ότι τα σκάφη τους κινούνταν στα ανοιχτά. Για τον λόγο αυτό, οι δύο αλιείς κλήθηκαν να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις.

Αν και οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι δεν σχετίζονται με το περιστατικό, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία. Οι ίδιοι, πάντως, πρόκειται να κινηθούν νομικά κατά του μάρτυρα που, όπως λένε, έκανε ανακριβή κατάθεση η οποία τους δυσφημεί και τους εμπλέκει σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά εναντίον των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ψαράδων, ζητώντας άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ οι Αρχές ευελπιστούν να ταυτοποιήσουν όσους έπλεαν στην περιοχή από τη σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που θα εντοπίσει το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα