Πρίγκιπας Χάρι: Πώς το Μπάκιγχαμ τον “άδειασε” – Βαθύτατα λυπημένος ο Δούκας του Σάσεξ

Μοιραστειτε το

Το αίτημα του πρίγκιπα Χάρι να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του στο Κενοτάφιο με αφορμή την Κυριακή της Μνήμης, ημέρα αφιερωμένη στους πεσόντες των Παγκοσμίων Πολέμων και στους βετεράνους, απέρριψαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σημάδι της έντασης που υπάρχει ανάμεσα στις σχέσεις του Δούκα του Σάσεξ και του θεσμού της μοναρχίας.

Ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε δέκα χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις υπηρετώντας ακόμη και στο Ιράκ, πετώντας στρατιωτικά ελικόπτερα. Ωστόσο, τα Ανάκτορα απέρριψαν το αίτημά του λόγω του γεγονότος ότι παραιτήθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα τον Μάρτιο, σύμφωνα με τους λονδρέζικους Times.

Η βασίλισσα εικάζεται ότι δεν έχει ενημερωθεί για το αίτημα ή για την απόρριψή του, η οποία λέγεται ότι έχει λυπήσει βαθύτατα τον Δούκα του Σάσεξ. Τα προηγούμενα χρόνια ο πρίγκιπας επισκεπτόταν το Κενοτάφιο και το πεδίο Μνήμης στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ σε κάθε επέτειο ενώ η πρώτη φορά που παρευρέθη σε ανάλογη εκδήλωση ήταν το 2009 σε ηλικία 25 ετών. Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη μία ημέρα πριν εφαρμοσθεί η νέα καραντίνα στη χώρα προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες και βετεράνους.

Σήμερα το πρωί παρακολουθούσε από το θεωρείο του Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης ενώ ο γιος της πρίγκιπας Κάρολος άφηνε ένα στεφάνι εκ μέρους της, ενώ στεφάνι κατέθεσε και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Αντί των 10.000 βετεράνων που παρευρίσκονται κάθε χρόνο στην τελετή μνήμης, εφέτος ήταν μόλις 26 σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...