«Πράσινο φως» για πτήσεις Boeing 737 MAX και στην Ευρώπη έδωσε η Ε.Ε.

Μοιραστειτε το

Αεροσκάφη τύπου Boeing 737 MAX θα επιτραπεί να πετάξουν και πάλι στους ευρωπαϊκούς αιθέρες, καθώς η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας (EASA) ανακοίνωσε ότι θα δώσει τη σχετική άδεια την ερχόμενη εβδομάδα. 

Τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX σταμάτησαν να πετούν πριν από 22 μήνες, εξαιτίας δύο δυστυχημάτων που οφείλονταν σε προβληματική λειτουργία του συστήματος αυτόματου πιλότου, στα οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι: της Lion Air στην Ινδονησία τον Οκτώβριο 2018 (189 νεκροί) και της Ethiopian Airlines τον Μάρτιο 2019 στην Αιθιοπία (157 νεκροί).

«Σκεφτόμαστε να ανακοινώσουμε την οδηγία την ερχόμενη εβδομάδα. Το MAX θα μπορέσει κατά την άποψή μας να πετάξει και πάλι στην Ευρώπη από την επόμενη εβδομάδα», εξήγησε ο Πάτρικ Κάι, διευθυντής της EASA σε συνέντευξη που έδωσε μέσω βίντεο στη γερμανική ένωση αεροναυτικού Τύπου Lufthahrt-Presse-Club (LPC).

Οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και ο Καναδάς έχουν ήδη δώσει άδεια για να μπορέσει να επιστρέψει στις πτήσεις αυτός ο τύπος αεροσκαφών.

«Φθάσαμε στο στάδιο που τα προαπαιτούμενά μας εκπληρώθηκαν», συνέχισε ο Κάι. «Είχαμε πλήρη διαφάνεια από την πλευρά της FAA (η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και της Boeing», είπε επίσης.

Εξακολουθεί να εκκρεμεί η απόφαση της Κίνας, όπου έχουν πωληθεί πολλά 737 MAX, και, σύμφωνα με την κινεζική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών (CAAC), δεν έχει οριστεί κανένα χρονοδιάγραμμα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...