«Πράσινο» ρεσιτάλ στο ΣΕΦ

Μοιραστειτε το

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Τη δεύτερη νίκη στην ιστορία του στο ΣΕΦ, σε ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 77-88 του Ολυμπιακού, για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Η πρώτη ήταν στις 10 Νοεμβρίου 2017! Μία απόλυτα δίκαιη νίκη στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της προπονητικής καριέρας του Όντεντ Κάτας! 

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του έναντι του Ολυμπιακού στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 38 «σκουπίδια» έναντι 19 των γηπεδούχων. Έβγαλε ενέργεια, αλλά και δύο πρωταγωνιστές που δεν τους περίμενε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Χάουαρντ Σαντ-Ροος έκανε ρεκόρ καριέρας στη Euroleague με 20 πόντους, ενώ δεύτερο διαδοχικό ρεκόρ καριέρας (μετά το ματς με τη Βαλένθια) έκανε ο… άσος που έβγαλε από το μανίκι του Κάτας, Λευτέρης Μποχωρίδης (15π.). Ο Μήτογλου πρόσθεσε 15 πόντους, 12 ο Ααρόν Ουάιτ, ενώ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου μάζεψε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. 

Στη 19η «μητέρα των μαχών» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός ήταν το «αφεντικό», πήρε γλυκιά «εκδίκηση» για την ήττα στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ (2η αγωνιστική, 71-78) και πλέον μετρά 7 νίκες και 12 ήττες από τον Ολυμπιακό. 

Πλέον, οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 9 – 14 στη Euroleague την τρέχουσα σεζόν, αλλά δεν φαίνεται να προλαβαίνουν την οκτάδα. 

Η ομάδα του Πειραιά με ρεκόρ 11-13 πλέον, απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την οκτάδα, αφού απόψε συμβιβάστηκε με μία τέταρτη σερί ήττα.   

Ο Σλούκας αφυπνίσθηκε αργά, αφού είχε εξουδετερωθεί από τον εξαιρετικό και στην άμυνα Σαντ-Ροος και μείωσε σε 77-82 στα 39,2΄΄. Κάθε φορά που οι «ερυθρόλευκοι» μείωναν τη διαφορά, ο Παναθηναϊκός είχε έτοιμη απάντηση. Μόνο ο Σακίλ ΜακΚίσικ ξεχώρισε για την ομάδα του Πειραιά, με 20 πόντους. Ο Σπανούλης έμεινε στους 4 (6 ασίστ), αν και η αλήθεια είναι πως απόψε ο Ολυμπιακός έπαιζε πολύ καλύτερα με τον αρχηγό του στο παρκέ, παρά με τον Σλούκα. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετρούσε δύο στα δύο στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό στη Euroleague, αλλά απόψε «έγραψε» την πρώτη ήττα του. Στους 5 αγώνες στην Ευρώπη ως προπονητής του Ολυμπιακού σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει πλέον 3-2. 

Tα δεκάλεπτα: 18-21, 35-38, 54-61, 77-88 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον 6, Λαρεντζάκης 2, Σπανούλης 4 (1), Σλούκας 9 (1), Μάρτιν 11, Πρίντεζης 8, Ζαν-Σαρλ 5 (1), Τζένκινς 5 (1), Έλις 7, ΜακΚίσικ 20 (4)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Όντεντ Κάτας): Μακ, Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης 15 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Κασελάκης 3 (1), Φόστερ, Ουάιτ 12 (1), Μήτογλου 15 (1), Μπέντιλ 10, Σαντ-Ροος 20 (4)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...