Πράξη αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη: Εστιάτορες μαγειρεύουν για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Μοιραστειτε το

Σε μία συγκινητική πράξη αλληλεγγύης προχώρησαν μερικοί εστιάτορες στη Θεσσαλονίκη, μαγειρεύοντας για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Με σύνθημα «Μαγειρεύοντας για ήρωες», συνολικά 33 εστιάτορες της Σίνδου, έχοντας στο πλευρό τους όλη την κοινωνία της περιοχής ανέλαβαν να πουν ένα «ευχαριστώ» στους «μαχητές» των νοσοκομείων.

Σε χρόνο – ρεκόρ, ύστερα από πρωτοβουλία του «Συλλόγου Καταστηματαρχών Σίνδου» μπήκαν στις κουζίνες τους και ξεκίνησαν να μαγειρεύουν για το νοσηλευτικό προσωπικό των κλινικών Covid της Θεσσαλονίκης και, το μεσημέρι της Τρίτης, πραγματοποίησαν την πρώτη τους διανομή.

Πρώτοι αποδέκτες, το υγειονομικό προσωπικό του τμήματος Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ όπου παρέδωσαν 25 συσκευασίες, μία για τον καθένα, οι οποίες περιλαμβάνουν κρέας ή ψάρι, ρύζι και λαχανικά, σαλάτα, γλυκό και χυμούς, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του thesstoday.gr.

Οι εστιάτορες αποφάσισαν το μενού που θα προσφέρουν να περιέχει κάθε μέρα διαφορετικά πιάτα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Σίνδου, Θεόδωρος Δημητριάδης, μιλώντας στο thesstoday.gr, ανέφερε πως «δεν δώσαμε σημασία στα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως εστιάτορες, με τα καταστήματά μας κλειστά, αλλά θέλαμε να βοηθήσουμε με τον δικό μας τρόπο, αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, και εξαρτώνται, αυτή τη στιγμή, όλα από τους ίδιους».

«Κάθε ημέρα, βρισκόμαστε σε μία διαφορετική κουζίνα και μαγειρεύουμε για αυτούς, ενώ εναλλάσσεται και η ομάδα των εστιατόρων που συμμετέχουν στη δράση. Στην προσπάθεια παίρνουν μέρος ακόμη και τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής που προσφέρουν δωρεάν τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για το φαγητό» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Επίσης, μας βοηθάνε τα ζαχαροπλαστεία της περιοχής, που μας δίνουν κάθε ημέρα διαφορετικά γλυκά, σε όσες ποσότητες χρειαζόμαστε, ώστε να έχουμε ένα πλούσιο μενού, όπως αξίζει στους ανθρώπους αυτούς που σώζουν ζωές» κατέληξε στο τέλος.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...