Πού ποντάρει ο Τσίπρας στον δρόμο προς τις κάλπες

Μοιραστειτε το

Να φέρει την προεκλογική αντιπαράθεση σε ζητήματα που ο ίδιος θεωρεί προνομιακά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία έχουν άμεση επίπτωση στο εισόδημα των πολιτών, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, που ποντάρει πολλά στη λαϊκή αντίδραση εξαιτίας της ακρίβειας και των πλειστηριασμών.

Παράλληλα, όμως, ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να υπερασπιστεί και τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του που έφεραν θετικά αποτελέσματα για τη τσέπη των πολιτών και τα οποία προσπαθεί να καρπωθεί η Νέα Δημοκρατία.

Είναι σαφές πως οι περιοδείες που πραγματοποίησαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, σε Αχαΐα και Πέλλα, αντίστοιχα, είχαν έντονο προεκλογικό «άρωμα». Όλα δείχνουν πως τα κομματικά επιτελεία συμπεριφέρονται σαν να βρίσκεται η χώρα λίγο πριν στηθούν κάλπες, διαμορφώνοντας από τώρα τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Στην Κουμουνδούρου έχουν κατασταλάξει ως προς τους βασικούς άξονες που θα πορευτούν μέχρι και τις εκλογές – ανεξάρτητα από το πότε αυτές θα διεξαχθούν. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί με το τρίπτυχο ακρίβεια – πλειστηριασμοί – υποκλοπές, καθώς θεωρούν ότι μέσω αυτών θα καταφέρουν να πετύχουν την πολυπόθητη για τους ίδιους ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού.

Ακρίβεια – Πλειστηριασμοί

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να τοποθετήσει σε πρώτο πλάνο την ακρίβεια στα τρόφιμα, την ενέργεια και τα καύσιμα. Η σκέψη αυτή μοιάζει απολύτως λογική, με δεδομένο ότι οι πολίτες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Επιτίθεται συνεχώς εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη ότι συνειδητά επιτρέπει την αισχροκέρδεια, διότι έχει ως στόχο της να πετύχει μια ριζική αναδιανομή εισοδήματος, υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και εναντίον των μικρομεσαίων.

Στο ίδιο πλαίσιο, αυτό της αναδιανομής πλούτου από τα «κάτω προς τα πάνω», εντάσσει και τους πλειστηριασμούς. Όπως λένε οι συνεργάτες του, η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κάνει «πλάτες» στα «κοράκια» -«γαλάζια» και μη- που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τη λαϊκή περιουσία.

Με δεδομένο ότι εκκρεμούν για φέτος χιλιάδες πλειστηριασμοί, πολλοί εκ των οποίων αφορούν ακόμα και πρώτες κατοικίες, τότε γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι η κυβέρνηση θα πιεστεί από εικόνες αντίστοιχες με εκείνες που είδαμε λίγες ημέρες νωρίτερα, κατά την απόπειρα έξωσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, στου Ζωγράφου.

Επίσης, θα επαναλαμβάνει διαρκώς τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και για την προστασία των λαϊκών κατοικιών από τους πλειστηριασμούς.

Υπεράσπιση του έργου ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν σκοπεύει, ωστόσο, να επενδύσει μόνο στο παραπάνω τρίπτυχο. Αυτό που θέλει να μεταφέρει στους πολίτες, είναι πως χάρη στο έργο της δικής του κυβέρνησης μπόρεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Γι αυτό και ενδέχεται σήμερα να παρέμβει στη Βουλή, εκεί όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση των συντάξεων, που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα υπενθυμίσει ότι η αύξηση αυτή είχε αποφασιστεί και νομοθετηθεί από την εποχή που βρίσκονταν ο ίδιος στην εξουσία. Αντίθετα, θα σημειώσει ότι η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, έκοψε τη 13η σύνταξη, για να «προικίσει» τους ιδιώτες της ασφάλειας.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...