Πούτιν: “Το Αρτσάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν”- Αυτός έδωσε την εντολή εισβολής – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Εξαρχής φάνηκε ότι η εισβολή Αζέρων και Τούρκων είχε την συγκατάθεση του Βλαδιμήρ Πούτιν. Η συνέχεια έδειξε ότι η Μόσχα επεδίωξε την εισβολή για να ικανοποιήσει τα σχέδια της. Η τελευταία δήλωση του Ρώσου προέδρου δεν αφήνει ούτε μια αμφιβολία, πως ηθικός αυτουργός των εγκλημάτων και του διαμελισμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), είναι αυτός. Άλλωστε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν το είπε ξεκάθαρα ότι εκβιάστηκε για να υπογράψει μια κακή συμφωνία, υπό την απειλή γενικευμένης επίθεσης κατά της χώρας του.

Επικαλούμενος το διεθνές δίκαιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι τα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανήκουν στο Αζερμπαϊτζάν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κατάσταση στην περιοχή βγήκε εκτός ελέγχου όχι εξαιτίας έξωθεν παρέμβασης.

«Από την άποψη του διεθνούς δικαίου, το έχω επίσης πει, όλα αυτά τα εδάφη αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Πούτιν. κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

Επισήμανε παραπλανητικά για να δικαιολογήσει την εγκληματική πράξη του και τον εκβιασμό που άσκησε στην αρμενική κυβέρνηση ότι επίσης «η ίδια η Αρμενία δεν αναγνώριζε την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο Καραμπάχ» και έχοντας υπ’ όψιν αυτό το δεδομένο «το Ναγκόρνο Καραμπάχ από την άποψη του διεθνούς δικαίου είναι επίσης Αζερμπαϊτζάν». Κάτι που είναι αυθαίρετο και δεν έχει να κάνει με μη αναγνώριση εδαφών εκ μέρους της Αρμενίας.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα