ΠΟΥ: Το εμβόλιο μπορεί να οδηγήσει σε προοδευτικό έλεγχο της πανδημίας

Μοιραστειτε το

Μέσα στο 2021 διαβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι θα κατορθώσει ο κόσμος να ελέγξει την πανδημία, πράγμα που αναμένεται να γίνει προοδευτικά. 

Σύμφωνα με τον κορυφαίο ειδικό του ΠΟΥ Μάικ Ράιαν, ο ερχομός του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 είναι κρίσιμος για την επιτυχία, ωστόσο είναι αναγκαίο να τηρούνται έως τότε τα μέτρα και πρέπει οι πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Η ζωή όπως την ξέραμε, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ πιθανή, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και την σωματική απόσταση. Τα εμβόλια δεν αντιστοιχούν με αφανισμό της Covid. Η προσθήκη εμβολίων στα τρέχοντα μέτρα μας θα μας επιτρέψει να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα lockdown kαι να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE της Ιρλανδίας.

«Πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα να μολύνουμε κάποιον άλλο, απλά οργανώνοντας προσεκτικά τις οικογενειακές μας συναθροίσεις κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Το σύνηθες στην Ιρλανδία 15 άτομα στην κουζίνα να ξεφλουδίζουν πατάτες και να γεμίζουν γαλοπούλες είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε», τόνισε ο Ράιαν που είναι Ιρλανδός.

Να σημειωθεί ότι έως σήμερα σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί από κορονοϊό συνολικά 60,7 εκατ. άνθρωποι και έχουν αναρρώσει 38,9 εκατ. Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας έχουν φτάσει τα 1,43 εκατομμύρια.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...