ΠΟΥ: Ανησυχία για εξάρσεις της πανδημίας σε χώρες που την είχαν διαχειριστεί με επιτυχία

Μοιραστειτε το

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για εξάρσεις κρουσμάτων της Covid-19 σε χώρες που είχαν διαχειριστεί επιτυχώς την πανδημία μέχρι σήμερα, όπως η Κούβα και η Τζαμάικα, δήλωσε η περιφερειακή διευθύντρια Καρίσα Ετιέν.

Τα θετικά νέα είναι ότι τα σοβαρά κρούσματα έχουν μειωθεί σε όλη την Αμερική και λιγότεροι άνθρωποι από εκείνους που νοσηλεύονται χρειάζεται να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως ανέφερε σε μια βιντεοδιάσκεψη, από την Ουάσινγκτον.

Στην Αμερική έχουν καταγραφεί περισσότερα από 17 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 574.000 θάνατοι από τον νέο κορονοϊό. Οι πιο πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία και οι ΗΠΑ, όμως σε άλλες χώρες παρατηρούνται εξάρσεις των κρουσμάτων.

«Πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι στην περιοχή μας έχουν μολυνθεί και οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί επειδή είχαν ήπια ή καθόλου συμπτώματα», εξήγησε η Ετιέν.

Στις ΗΠΑ, οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι και οι ιθαγενείς Αμερικανοί έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τους λευκούς, πενταπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν και διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν. Στην Αμαζονία, οι ιθαγενείς έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Οι μετανάστες είναι επίσης πιο ευάλωτοι και οι διεθνείς υγειονομικές αρχές βοηθούν τις κυβερνήσεις του Εκουαδόρ, της Κόστα Ρίκα, της Βραζιλίας και τους Μεξικού να βρουν τρόπους ώστε να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και υγειονομική περίθαλψη.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...