Πουλάει τρέλα ο κατάσκοπος-μάγειρας, αναίρεσε ομολογία και αρνείται τις κατηγορίες – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Νέες εξελίξεις  στην υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο για την οποία κατηγορούνται ένας 35χρονος γραμματέας του  Τουρκικού Προξενείου του νησιού και ένας 52χρονος ναυτικός πρώην μάγειρας πλοίου που εκτελούσε τη γραμμή Ρόδος- Μεγίστη. Ο 52χρονος μουσουλμάνος, που συνελήφθη στην Κομοτηνή όπου είχε μετακινηθεί μετά την αρχική σύλληψη του, έφτασε στη Ρόδο το απόγευμα του Σαββάτου. Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδο, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο 52χρονος έλαβε, όπως και ο 35χρονος, προθεσμία ως αύριο το μεσημέρι για να απολογηθεί στην ανακρίτρια .

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ενώ αρχικά, στις πρώτες καταθέσεις του, είχε αποδεχθεί τις κατηγορίες για «Κατασκοπεία κατά Συναυτουργία» και «Περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων» και είχε ομολογήσει τις πράξεις του, χθες  ενώπιον της ανακρίτριας άλλαξε τροπάριο και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη του. 

Μέσω του συνηγόρου του, Στέλιου Αλεξανδρή, ανέφερε πως η γνωριμία με τον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου έγινε μέσω μιας φίλης του, η οποία έμενε κοντά του στην Κομοτηνή και πως μαζί του έχει συναντηθεί 4 με 5 φορές σε κοινή θέα σε καφετέρια της Ρόδου. Επίσης υποστήριξε πως όταν του ζήτησε να καταγράψει τα διακριτικά των πολεμικών μας σκαφών που ελλιμενίζονταν στο Καστελόριζο σταμάτησαν κάθε επαφή.

Στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ο 52χρονος μάγειρας είχε αναφέρει, πως του ζητήθηκε μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων από τον 35χρονο να του δίνει αναφορές και για τον αριθμό των οπλιτών, που μετέφερε σε κάθε του δρομολόγιο το πλοίο, στο οποίο εργαζόταν κάτι που έκανε.

Το Σάββατο ο 52χρονος είπε στην ανακρίτρια, ότι τα στοιχεία του τηλεφώνου τα επεξεργάζονται ήδη οι αρχές, ενώ δεν έχει κανενός άλλους είδους Η/Υ προσθέτοντας, πως και η σύζυγός του ήταν ενήμερη για την υπόθεση και του συνέστησε να διακόψει κάθε επαφή μαζί με τον 35άχρονο κάτι, που του είπε στην τελευταία τους συνάντηση.

Ο 35χρονος του έστειλε, όπως είπε, με μήνυμα ένα πακέτο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και για τον λόγο αυτόν σκέφτηκε να τον συναντήσει ξανά προκειμένου να τον πληρώσει για το έξοδό του αυτό, κάτι που τελικά δεν έγινε μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία ο γραμματέας του τηλεφώνησε χωρίς όμως να του απαντήσει.

Στους αστυνομικούς είχε πει πως κατά την πρώτη συνάντηση τους ο 35χρονος τον ρώτησε αν ξέρει κι άλλους Έλληνες μουσουλμάνους, που να δουλεύουν σε πλοία τα οποία προσεγγίζουν το Καστελλόριζο, ώστε να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Ο κ. Αλεξανδρής μιλώντας στην εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ δήλωσε, πως ο «εντολέας του είναι αθώος και ουδεμία σχέση έχει με την Τουρκία και ουδέποτε συνεργάστηκε με τον προξενικό Υπάλληλο, με τον οποίο είχε διακόψει τις σχέσεις του εδώ και μήνες.»

Πηγή: rodiaki.gr/ ΕΡΤ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα