Πορτοκαλί η Βουλή, ο Λευκός Πύργος και το Διοικητήριο Θεσσαλονίκης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Μοιραστειτε το

Το πορτοκαλί χρώμα και το σύνθημα «Όχι στη βία», που συμβολίζουν τον διαρκή αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, προβλήθηκε σήμερα το βράδυ στην πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής.

Η Βουλή συμμετέχει στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ενισχύοντας τις δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και της πολιτείας που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην απόχρωση του πορτοκαλί χρώματος φωταγωγήθηκε ο Λευκός Πύργος αλλά και το Διοικητήριο, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης στο θέμα της καταπολέμησης της βίας εις βάρος των γυναικών.

Την πρωτοβουλία για τη φωταγώγηση ανέλαβε το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με την Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος.

«Η βία που εξακολουθεί να ασκείται στις ημέρες μας εις βάρος της γυναίκας, υπονομεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα της. Καταπατά την αξιοπρέπεια της, ακυρώνει την αρχή της ισότητας, προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση και τη σύγχρονη κοινωνία», επισημαίνει ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και προσθέτει:  

INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

«Θα περίμενε κανείς οτι εν έτει 2020 δεν θα χρειαζόταν να συζητούμε για το αυτονόητο, γι΄αυτό είναι λυπηρό στον 21ο αιώνα να υπάρχουν ακόμα γυναίκες οι οποίες υφίστανται σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία.  

 Ως κοινωνία καλούμαστε να εμπεδώσουμε ότι η βία κατά των γυναικών συνιστά έγκλημα και ως τέτοιο πρέπει να διώκεται και να τιμωρείται. Λογικές και αντιλήψεις που υποβιβάζουν, απαξιώνουν και αντικειμενοποιούν τις γυναίκες, δεν έχουν θέση στο κοινωνικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον». 

Πηγές: ΑΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...