Πολωνία-κορωνοϊός: Μίνι lockdown απέναντι σε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων

Μοιραστειτε το

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού (27.875) σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στην Πολωνία, με το σύνολο των μολύνσεων να ξεπερνά πλέον τις 500.000, την ώρα που νέοι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Οι μολύνσεις αυξήθηκαν ραγδαία τον τελευταίο μήνα, με τους γιατρούς να καταγγέλλουν σε πολωνικά ΜΜΕ ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ελλείψεις σε νοσοκομειακές κλίνες, αναπνευστήρες και ιατρικό προσωπικό.

Χθες Παρασκευή, η Πολωνία ανακοίνωσε ένα ρεκόρ 445 θανάτων από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού. Σήμερα, ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 349.

Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα, των θεάτρων, των μουσείων και των γκαλερί από σήμερα, όμως η κυβέρνηση τονίζει ότι θέλει να αποφύγει ένα καθολικό λοκντάουν.

Στην Πολωνία, 20.249 νοσοκομειακές κλίνες για ασθενείς Covid-19 έχουν ήδη καταληφθεί εκ των 30.896 συνολικά διαθέσιμων, ενώ 1.813 εκ των συνολικά 2.357 αναπνευστήρων που διαθέτει η χώρα χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...