Πολυτεχνείο: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. για το επεισόδιο στα Σεπόλια

Μοιραστειτε το

Πέντε συλλήψεις σημειώθηκαν στη διάρκεια επεισοδίου στα Σεπόλια. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης στον Κολωνό έξω από το αστυνομικό τμήμα, μετά τη προσαγωγή ενός νεαρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν η αδελφή και ο πατέρας του προσαχθέντος, ο οποίος φέρεται να υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδιο στα Σεπόλια – Στη ΓΑΔΑ ο γιος, στο νοσοκομείο ο πατέρας

Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν νεαροί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή. Δημιουργήθηκε ένταση, όταν στο σημείο έκαναν την εμφάνισή τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ λίγη ώρα αργότερα εστάλησαν και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στην περιοχή.

Τι απαντά η Αστυνομία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, νεαρός συνελήφθη επειδή πετούσε πέτρες σε βάρος αστυνομικών, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα συνελήφθησαν έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και άλλα αδικήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, «στο σταθμό μετρό Σεπολίων, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ πετώντας εναντίον τους πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

»Τα άτομα διέφυγαν από το σημείο και ένα από αυτά συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, εξωτερικά πολυκατοικίας. Πρόκειται για 24χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δικογραφία, για σωματικές βλάβες, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και των διατάξεων περί κορωνοϊού.

»Μετά τη σύλληψη του 24χρονου, ομάδα (40) περίπου ατόμων, μεταξύ των οποίων και οικεία του πρόσωπα, μετέβησαν έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν με χρήση σωματικής βίας και πετώντας μεταλλικά αντικείμενα τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς.

»Συνελήφθησαν (4) άτομα, μεταξύ των οποίων και (2) οικεία πρόσωπα του 24χρονου συλληφθέντα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

»Ένας από τους συλληφθέντες, με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με παθολογικά αίτια.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στην αρμόδια Εισαγγελία.»

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...