Πολικό ψύχος στη Βόρεια Ελλάδα, έως τους -17 το θερμόμετρο

Μοιραστειτε το

Μπορεί ο «Λέανδρος» να μας αποχαιρέτισε, όμως το τσουχτερό κρύο παραμένει και οι βόρειες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν πολικές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν νωρίς σήμερα το πρωί στις πεδιάδες της Μακεδονίας, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται ξανά στον Νέο Καύκασο Φλώρινας με -16,9 βαθμούς Κελσίου.
Ακολούθησαν σε ελάχιστες θερμοκρασίες η Κοιλάδα Κοζάνης (-15,3), η Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-14), η Φλώρινα (-13,6), η Βλάστη Κοζάνης (-13,4), το Νευροκόπι (-11,3) και η Πτολεμαϊδα (-10,1 βαθμοί).

Στη Δυτική Μακεδονία, όπου τα προηγούμενα 24ωρα επικρατούσαν συνθήκες ολικού παγετού, ο υδράργυρος αναμένεται σήμερα, σε κάποιες περιοχές, να ανέβει πάνω από το μηδέν.

Ήλιος με… δόντια από νωρίς στη Θεσσαλονίκη, όπου οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα γενικά αίθριο καιρό, ενώ η θερμοκρασία έπεσε στους μηδέν βαθμούς στο κέντρο της πόλης και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φτάσει έως τους 9 βαθμούς. Ηλιοφάνεια επικρατεί και στη Θράκη με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Διδυμότειχο (-7).

Λόγω του παγετού και των χιονοπτώσεων των προηγούμενων 24ωρων η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χειμερινά λάστιχα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, όπως επίσης σε ορεινά σημεία της Χαλκιδικής, της Ημαθίας, του Κιλκίς και της Πέλλας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...