Πολεμικό κλίμα στους Ρεπουμπλικάνους- Επίθεση Μακόνελ στον Τραμπ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Εκρηκτικό το κλίμα στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών μετά τα γεγονότα του Καπιτώλειου και την εισβολή χιλιάδων οπαδών του κόμματος, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 5 ατόμων. Επιφανή στελέχη στοχοποίησαν εξαρχής τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον κατηγόρησαν ως υπαίτιο της κατάστασης.

Σήμερα ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ κατά την ομιλία του στο σώμα,ανέφερε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «προκάλεσε» τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Ο Τραμπ «τάισε ψέματα στο πλήθος» και οι υποστηρικτές του «υποκινήθηκαν από τον πρόεδρο και άλλα ισχυρά πρόσωπα» είπε ο Μακόνελ, ένας από τους πιο σημαίνοντες Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς.
Ο Μακόνελ, που ήταν από τους πιο σταθερούς συμμάχους του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, πήρε πρόσφατα αποστάσεις και μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει εναντίον του, εφόσον δικαστεί στη Γερουσία.

Στους Ρεπουμπλικάνους που βλέπουν την επόμενη ημέρα,  έχει ξεκινήσει μια αναμέτρηση για το ποιος θα διεκδικήσει το χρίσμα το 2024 και στελέχη που δεν επιθυμούν μια νέα υποψηφιότητυα Τραμπ επιχειρούν με αφορμή τα συμβάντα στο Καπιτώλειο να «τελειώσουν» πολιτικά τον απερχόμενο πρόεδρο.

Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, αν ο Τραμπ διεκδικήσει εκ νέου τη συμμετοχή του.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα