Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από την υπόθεση των παρακολουθήσεων;

Μοιραστειτε το

Αναμφίβολα η επόμενη εβδομάδα θα είναι έντονη και το πολιτικό «θερμόμετρο» θα χτυπήσει κόκκινο μεταξύ των τριών βασικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ)

Το πολιτικό ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρακολουθήσεις, αν και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα καταλήξει σε ένα επικοινωνιακό σόου με εκατέρωθεν κατηγορίες, ατάκες και τσιτάτα από τα οποία κανείς δεν πρόκειται να γίνει σοφότερος. Την ίδια ώρα τα κομματικά επιτελεία περιμένουν με αγωνία τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες θα διενεργηθούν στο τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη. Νωρίτερα μην περιμένετε να γίνουν έρευνες της κοινής γνώμης. Κλίμα και τάσεις από τις παραλίες δεν μπορείς να μαζέψεις… Κατά πολλούς το μέγα ερώτημα είναι αν όλος αυτός ο ντόρος με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και του Predator θα πλήξει το προφίλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πώς αυτό θα αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις.

Από την άλλη μεριά, αρκετοί πιστεύουν ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πόσο χάνει η κυβέρνηση, αλλά πόσο κερδίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αν η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει αμετάβλητη, θα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την αντιπολίτευση. Αν η ψαλίδα μειωθεί τότε θα πρέπει να δούμε αν μειώνεται λόγω των υποκλοπών ή λόγω της ακρίβειας και της αδυναμίας των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια θα έχει να δούμε και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Αν θα μπορέσει ο πρωταγωνιστής των ημερών, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης να κεφαλαιοποιήσει την υπόθεση της παρακολούθησής του και πόσο; Ποσοστό κλειδί θα είναι να καταφέρει το Κίνημα να σπάσει το ταβάνι του 15 με 16% κάτι το οποίο θα δείξει ότι οι πολίτες δίνουν βαρύτητα στις δράσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αν ο κ. Ανδρουλάκης παραμείνει χαμηλά στο 12% ή πιο κάτω, κάτι τέτοιο θα ερμηνευθεί ότι μάλλον οι πολίτες δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους το θέμα των υποκλοπών. Τα οποιαδήποτε συμπεράσματα αυτή την ώρα είναι παρακινδυνευμένα. Η περίοδος είναι «νεκρή» λόγω των μπάνιων του λαού και κανείς δεν έχει τη διάθεση να απαντήσει ή να πει τη γνώμη του για το ποιος έχει δίκιο ή ποιος έχει άδικο. Στις αρχές Σεπτέμβρη που θα έρθουν οι νέοι λογαριασμοί ρεύματος, νερού, εφορίας και σχολικών εξόδων οι πολίτες θα έχουν καθαρότερη συνείδηση να μιλήσουν και να εκφράσουν άποψη επί των πολιτικών ζητημάτων. Εκεί θα δούμε αν οι υποκλοπές είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη ή αν είναι ένα ζήτημα εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης μόνο των κομμάτων.

Στο μέγαρο Μαξίμου πάντως αναμένεται να κινηθούν πάνω σε δύο άξονες:

1ον. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και άρα θα επιμείνουν σε εξεταστική σε βάθος δεκαετίας και

2ον. Όσο γίνεται γρηγορότερα να υπάρξει «φυγή προς τα εμπρός». Να μην κολλήσει δηλαδή η πολιτική ατζέντα στο θέμα των υποκλοπών και να μην συρθεί πολύ καιρό στην επικαιρότητα.

Κάτι τέτοιο βέβαια προϋποθέτει να μπορείς να μεταβάλλεις την ατζέντα…

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...