Ποιος είναι επιτέλους ο κ. Μπουρχάν Μπαράν που θέλει τουρκική μειονότητα;

Μοιραστειτε το

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, αφού πρώτα άναψε πολιτικές φωτιές, έσπευσε άρον άρον να ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί τουρκικής μειονότητας στην Θράκη. Παρόλα αυτά δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ο συγκεκριμένος κύριος απασχολεί την επικαιρότητα αρνητικά

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, αναφέρθηκε χθες σε «τουρκική μειονότητα» δηλώνοντας σε ανάρτησή του ότι είναι μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», με αφορμή τις εκλογές για τον νέο ψευδομουφτή της Ξάνθης, αλλά στην πορεία αναγκάστηκε να ανασκευάσει, μετά τις «εξηγήσεις» που ζήτησε η Νέα Δημοκρατία από την παράταξή του. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ χαρακτήρισε «ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία», και κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να πάρει θέση.

«Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί! Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Ανασκεύασε κατόπιν εορτής

Μετά τον σάλο και την οργή που προκλήθηκε ο Μπουρχάν Μπαράν έκανε νέα ανάρτηση, στην οποία γνωστοποίησε ότι διέγραψε την προηγούμενη και πως ανασκευάζει πλήρως το περιεχόμενό της.

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης. Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή.

Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω», έγραψε χαρακτηριστικά σε νέα ανάρτησή του στο Twitter.

Αλλάζει κάτι επί της ουσίας η ανασκευή του; Όχι! Το χειρότερο όλων είναι ότι ο συγκεκριμένος κύριος δήλωνε ότι είναι μέλος της “Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” (BTTA Danışma Kurulu). Ότι πιο ύποπτο δραστηριοποιείται στην Θράκη δηλαδή. Και αυτός ο κύριος έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα της Ελλάδας;

Το περιστατικό με την τουρκική σημαία

Όμως ο κ. Μπαράν δεν είναι η πρώτη φορά που υπέπεσε σε τέτοιο ατόπημα. Το όνομά του έχει συνδεθεί ξανά στο παρελθόν με τα όργια της τουρκικής προπαγάνδας η Θράκη, με τους ψευτομουφτήδες, τα φερέφωνα της Άγκυρας, που επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες αστάθειας στην περιοχή. Μια τέτοια περίπτωση συνέβη, πριν λίγους μήνες τον Απρίλιο του 2022 όταν σε εκδήλωση στην Ξάνθη σήκωσαν τουρκική σημαία και μάλιστα ενώ ήταν παρών ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μπουρχάν Μπαράν και πιο δίπλα καθόταν και ο Τούρκος πρόξενος!

Το σοβαρότατο αυτό θέμα, που άπτεται της εθνικής μας ασφάλειας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, δημοσιοποίησε στο Twitter πάλι o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου, γράφοντας: «Σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας Ξάνθης, παρόντος του Τούρκου προξένου και με φόντο την τουρκική σημαία, παρίσταται ο βουλευτής του @kinimallagis Μπουρχάν Μπαράν. Το ΚΙΝΑΛ γνωρίζει τις δραστηριότητες και τις επιλογές του βουλευτή του; Επιβάλλεται να πάρει καθαρή θέση».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις και να μαζέψει τα ασυμμάζευτα:

«Όταν με κάλεσαν στο βήμα δεν υπήρχε τουρκική σημαία και αυτό αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που έχω ανεβάσει» έγραψε δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία πριν υψώσουν την τουρκική σημαία. Ούτε τότε βεβαίως, ούτε σήμερα είχε την ευθιξία να παραιτηθεί ο κύριος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Θα μου πείτε εδώ δεν παραιτήθηκε όταν δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι μαζί τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ του ΚΙΝ.ΑΛ. και τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, βρέθηκαν σε ιδιωτικό γεύμα τον Ιούλιο του 2021 με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Θράκη!

Βεβαίως για όλα τα παραπάνω ο κ. Μπαράν δεν υπέστη την παραμικρή επίπληξη από το κόμμα του… Θα μου πείτε δημοκρατία έχουμε, συμφωνώ. Αν πάντως ο κ. Μπουρχάν Μπαράν ο οποίος έχει – υποτίθεται – ορκιστεί να είναι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούει στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνει ευσυνείδητα τα καθήκοντά του αισθάνεται μέλος «τουρκικής μειονότητας», δεν έχει παρά να περάσει… απέναντι και να πάει στην ευχή του θεού ή στην αγκαλιά του σουλτάνου. Εδώ δεν τον κρατάει κανείς με το ζόρι.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...