Ποια τα 4 θέματα που συζήτησαν οι θεσμοί με τον υπουργό Εργασίας

Μοιραστειτε το

Τέσσερα θέματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μεταξύ του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και των επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

– Πρώτον, το εργασιακό νομοσχέδιο, που τελεί υπό επεξεργασία. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο σχεδιασμός είναι να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην άνοιξη.

– Δεύτερον, η μεταρρύθμιση του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης, θέμα το οποίο επίσης προχωρά. Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναμένει τις απαραίτητες μελέτες (αναλογιστική, μακροοικονομική, βιωσιμότητας δημοσίου χρέους), που εκπονούνται.

– Τρίτον, το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, για το οποίο ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών για την υφιστάμενη κατάσταση και το σχεδιασμό, υπό το πρίσμα και των σημερινών ανακοινώσεων για την τοποθέτηση project manager και ομάδας έργου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της απονομής.

– Τέταρτον, το θέμα της μεταρρύθμισης της επαγγελματικής κατάρτισης και η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ-Ταμείο Ανάκαμψης) προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...