Ποια πανδημία; Αστεροειδής διπλάσιος σε μέγεθος του Μπουρτζ Χαλίφα θα περάσει «ξυστά» από τη Γη στις 21 Μαρτίου! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Όλα τα είχαμε, ο αστεροειδής μάς έλλειπε! Και μάλιστα σε… μέγεθος-γίγας και «δυνητικά επικίνδυνος», σύμφωνα με τα πιο επίσημα χείλη των εξερευνητών του Διαστήματος!

Την προειδοποίηση κάνει η NASA, ανακοινώνοντας ότι αστεροειδής με μέγεθος δύο φορές αυτό του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο θα περάσει «ξυστά» από τη Γη τον ερχόμενο μήνα. Πρόκειται για τον αστεροειδή με την κωδική ονομασία «231937», τον οποίο οι αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά ακριβώς πριν από 20 χρόνια.

Ο διαστημικός βράχος έχει μέγεθος διπλάσιο από τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος με τους 160 ορόφους του φτάνει σε ύψος τα 828 μέτρα! Είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής ο οποίος θα περάσει στην πιο κοντινή απόσταση από κάθε άλλον από τη Γη, εντός του 2021.

ο περίφημος ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι

Θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνος»

Σύμφωνα με τη NASA, ο «231937», που κινείται με ταχύτητα 123.919,488 χιλιομέτρων την ώρα και κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο σε 2,2 γήινα χρόνια, θα περάσει «ξυστά» από τον πλανήτη μας στις 21 Μαρτίου, και γι’ αυτό θεωρείται «δυνητικά επικίνδυνος». Οι ειδικοί της υπολόγισαν ότι στο πιο κοντινό σημείο θα απέχει «μόλις» 1.931.212 χιλιόμετρα από τη Γη!

Για να γίνει αντιληπτό πόσο «μικρή» είναι αυτή η απόσταση στο Διάστημα, υπενθυμίζεται ότι η NASA έχει θέσει ως όριο τα 7.242.000 χιλιόμετρα απόστασης από τη Γη για να χαρακτηριστεί «δυνητικά επικίνδυνος» κάποιος αστεροειδής.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα