Ποια παιδικά σνακ δεν είναι τόσο υγιεινά όσο νομίζετε;

Μοιραστειτε το

Τέσσερα σνακ που λίγο πολύ, όλοι οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους. 

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Οι τροφές που καταναλώνουν στην καθημερινότητά τους, είναι εκείνες που τους προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται οργανισμός τους, αλλά και την απαιτούμενη ενέργεια για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Εκτός από τα κυρίως γεύματα, σημαντικό κομμάτι της διατροφής τους αποτελούν και τα σνακ. Αυτήν την περίοδο το πρόγραμμα των παιδιών είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο με διαβάσματα, μαθήματα, εξωσχολικές δραστηριότητες και φέτος, εν μέσω πανδημίας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, τα σνακ που θα επιλέξουν οι γονείς να δώσουν στα παιδιά τους να έχουν υψηλή διατροφική αξία και να τα κρατάνε χορτάτα μέχρι το κυρίως γεύμα τους.

Υπάρχουν όμως και σνακ που πολλοί γονείς νομίζουν ότι είναι υγιεινά, χωρίς όμως να είναι και στην πραγματικότητα.

Τοστάκι

Πόσο «αθώο» είναι στην πραγματικότητα ένα τοστ; Μπορεί να είναι από τα πιο συνηθισμένα σνακ για μεγάλους και παιδιά, δεν πρέπει όμως να το παρακάνουμε. Όσο νόστιμο και αν μας φαίνεται το ψωμί του τοστ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει αρκετά συντηρητικά ακριβώς για να μπορεί να διατηρείται αρκετές ημέρες.

Επιδόρπια γιαουρτιού

Τα επιδόρπια γιαουρτιού μπορεί να είναι πιο γευστικά από τα κανονικά γιαούρτια, δεν έχουν όμως την ίδια θρεπτική αξία. Πολλά μάλιστα, περιέχουν συντηρητικά και ζάχαρη που σίγουρα δεν ωφελούν τον οργανισμό του παιδιού.

Δημητριακά

Είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή για το πρωινό για αυτό και πρέπει να κάνουμε την πιο καλή επιλογή. Προτιμήστε δημητριακά που θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα συντηρητικά και καθόλου ζάχαρη.

Έτοιμος χυμός

Μπορεί να είναι εύκολη λύση, ο έτοιμος χυμός όμως σίγουρα δε συγκρίνεται με τον φυσικό. Επιπλέον, αρκετοί από τους συσκευασμένους χυμούς που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ και στα περίπτερα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που καλό είναι να την αποφεύγετε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...