Πλημμύρες και εγκλωβισμοί στο Οροπέδιο Λασιθίου – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Η κακοκαιρία σαρώνει την Κρήτη, με τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός. Ο όγκος του νερού που έπεσε τα ξημερώματα ήταν τεράστιος και προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στο Οροπέδιο Λασιθίου και σε περιοχές του Καστελίου Πεδιάδος.

Στο Οροπέδιο πλημμύρισαν δρόμοι και από δύσκολη έως αδύνατη είναι η μετάβαση των παραγωγών στις καλλιέργειες τους που έχουν σε μεγάλο βαθμό μετατραπεί σε λίμνες. Οι καταστροφές είναι μεγάλες στην παραγωγή, ενώ η ένταση της βροχής προκάλεσε κατολίσθηση στον δρόμο που οδηγεί από την Κερά προς το Οροπέδιο.

Η μετακίνηση προς το Οροπέδιο, υπήρξε σύσταση να αποφεύγεται ενώ μηχανήματα του Δήμου από τα ξημερώματα βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Έντονη ήταν η βροχόπτωση και σε περιοχές του Καστελίου Πεδιάδος. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, επί ώρες μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, δουλεύουν πυρετωδώς.

Επίμονες βροχοπτώσεις στην Κρήτη έως τουλάχιστον την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας

Οι βόρειοι άνεμοι και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ήδη επιμένουν για τρίτη ημέρα σήμερα οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, καθώς και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη. Οι βροχοπτώσεις αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους ενισχυμένους βόρειους ανέμους, οι οποίοι μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες υγρασίας προς τις ακτές και στα ορεινά της Κρήτης. Εκεί αναγκάζονται να ανυψωθούν και να συμπυκνωθούν, δημιουργώντας νεφώσεις, που προκαλούν βροχοπτώσεις.

Ο ίδιος μηχανισμός προκαλεί βροχοπτώσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα. Λόγω του συγκεκριμένου μηχανισμού, τα φαινόμενα στην Κρήτη αναμένεται να συνεχιστούν, σύμφωνα με το meteo, όσο διατηρούνται οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Πηγή πληροφοριών: ekriti.gr, cretapost.gr, cretalive.gr, ΑΠΕ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα