Πλεύρης στη Βουλή: Στην ΠΟΕΔΗΝ δεν τολμάνε να υποστηρίξουν αυτά που λένε με ονόματα

Μοιραστειτε το

Ο Θάνος Πλεύρης τοποθετήθηκε φανερά οργισμένος για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακου

Την τροπολογία για την τρίμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης στήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Προηγουμένως ο κ. Πλεύρης τοποθετήθηκε φανερά οργισμένος για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακου. «Θέλω να ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία ότι αυτό που έγινε χθες με τον κύριο Γιαννάκο και την ψεύδη και συκοφαντική καταγγελία την οποία έκανε, δεν υπάρχει προηγούμενο. Μπορείτε να μας κάνετε κριτική για το εάν έχουμε τους γιατρούς ή κλίνες ΜΕΘ που αναλογούν. Καταγγελία όμως ότι κρατούνται κλίνες κενές προκειμένου να τις έχουμε για το αν αρρωστήσουν κάποιοι γνωστοί μας να τους στείλουμε, με συγχωρείτε χαρακτηρίζουν ως «εγκληματία» τον υπουργό υγείας. Και θα είναι το λιγότερο αυτό ήταν για τον υπουργό υγείας» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Μάλιστα, ο υπουργός εξήγησε ότι αυτή η καταγγελία προσβάλει γιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλευτικό προσωπικό που διαχειρίζονται όλη την πλατφόρμα για τις κλίνες ΜΕΘ. «Αυτό είναι προσβολή. Πριν έρθω εδώ κατέθεσα αναφορά αξιόποινων πράξεων στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου αυτοί που λένε ότι κρατούνται VIP κλίνες ΜΕΘ, ώστε αν τυχόν χρειαστεί να νοσήσει κάποιος, ο υπουργός σε συνεννόηση με τους γιατρούς στο νοσοκομείο να πει «μη μεταφέρετε αυτόν που έχει ανάγκη για να είναι κρατημένη η κλίνη ΜΕΘ», να λογοδοτήσουν. Είδα ότι η ΠΟΕΔΗΝ είπε ότι θα κάνει αναφορά την άλλη βδομάδα, για άλλο από αυτό όμως που έλεγε τώρα. Δεν τολμάνε να υποστηρίξουν αυτά που λένε με ονόματα» σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά με το επίδομα που θα δοθεί σε υγειονομικούς, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε: «Στο πρώτο σκέλος και το πρώτο άρθρο της τροπολογίας με το επίδομα που δίνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες σε όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί στο έθνικό σύστημα υγείας, στα κέντρα υγείας, τις ΤΟΜΥ και γενικά η βούληση είναι ότι όσοι είναι υγειονομικοί και παρέχουν υπηρεσίες σε εμβολιαστικά κέντρα θα πρέπει να πάρουν το επίδομα, πέρα από τους διοικητικούς που είναι μέσα στην κατηγορία που το λαμβάνουν».

Ωστόσο, ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν θα λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, καθώς θα πρέπει να έχουν εργαστεί για το διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Αναφερόμενος στην τρίμηνη λήξη του πιστοποιητικού νόσησης, ο υπουργός υγείας εξήγησε ότι συνδέεται με την απόφαση που έχει παρθεί από την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

«Πλέον το πιστοποιητικό νόσησης θα ισχύει όχι για έξι αλλά για τρεις μήνες και θα συμπεριληφθεί ένα χρονικό διάστημα για αυτούς τους οποίους έχει λήξει το πιστοποιητικό, θα υπάρξει ένας χρόνος μέχρι το τέλος Ιανουαρίου για να μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση και να μην έχουν συνέπειες επειδή θα έχει λήξει το πιστοποιητικό τους. Η συγκεκριμένη τροπολογία απευθύνεται εκεί που υπήρχαν διάφορες κυρώσεις, είτε στο κομμάτι των αναστολών των υγειονομικών, είτε στους άνω των 60 ετών».

Ο υπουργός υγείας δέχτηκε ερωτήσεις από τους βουλευτές της αντιπολιτεύσεις και απαντώντας στον βουλευτή του Μερα25 Κλέωνα Γρηγοριάδη για τον εάν η κυβέρνηση πληρώνει τις κλίνες ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία ή τις έχει επιτάξει, απάντησε:
«Δεν έχουμε κομμουνισμό. Όταν επιτάσσεις κάτι το πληρώνεις. Όπως ο κύριος Βαρουφάκης πηγαίνει και πληρώνεται, έτσι κι αν παίρνεις ένα κρεβάτι πληρώνεται. Όλες οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται στο σύστημα της πλατφόρμας και όταν αδειάζει μία κλίνη το ΕΚΑΒ βλέπει αν έχει αδειάσει και μεταφέρει non Covid περιστατικά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Πέμπτης

Θρήνος για την Παρασκευή Κερασιώτη: Πέθανε ο πατέρας της

Γλυφάδα: Οι μαρτυρίες λύνουν τον γρίφο της δολοφονίας – Γιατί σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν – Πώς θα μπείτε στην κλήρωση

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...