Πλεύρης – Γκάγκα: Το «Παπανικολάου» θα είχε λαμπαδιάσει αν δεν κοβόταν η παροχή οξυγόνου

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, προχώρησαν σε δηλώσεις για την τραγωδία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Πώς θα προχωρήσει η αποκατάσταση των χώρων που καταστράφηκαν.

Πυρκαγιά με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (6/4) στην κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Τόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όσο και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη και στο σημείο του δυστυχήματος, προκειμένου να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι το πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση.

Μετά την αυτοψία που διενήργησαν, προχώρησαν σε δηλώσεις με τον υπουργό Υγείας να αναφέρει πως ο ένας εκ των δυο τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, ανέφερε πως διερευνώνται τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς.

«Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονταν, καθώς όπως καταλαβαίνετε η παρουσία οξυγόνου σε έναν χώρο που υπάρχει ανάφλεξη είναι πολύ επικίνδυνη. Το νοσηλευτικό προσωπικό όπως και οι γιατροί λειτούργησαν άμεσα, ειδικά ο κ. Τρύφων ο οποίος παρείχε άμεσα την φροντίδα στους ασθενείς οι οποίοι σώθηκαν, και απέτρεψε να υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ακόμα πως «Η πυροσβεστική αυτή την ώρα κάνει όλη την εκτίμηση του συμβάντος όπως επίσης και οι πραγματογνώμονες, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια για την πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε αμέλεια ή όχι. Αναζητούμε τα πάντα, εξετάζουμε τα πάντα και δεν αποκλείεται τίποτα».

Όσο για την πορεία αποκατάστασης της κλινικής, σημείωσε «Θα λειτουργήσει κανονικά, η πίεση που υπάρχει στα κοβιντ περιστατικά άμεσα θα αποκατασταθεί. Από κει και πέρα γίνεται όλη η διερεύνηση για τα αίτια του συμβάντος. Η πραγματικότητα είναι πως η πυρκαγιά έσβησε άμεσα, ακόμη και η ενημέρωσή μας ήταν άμεση. Έγινε ταχύτατα η διακοπή της παροχής οξυγόνου, το οποίο είναι το πιο σημαντικό» και συμπλήρωσε ότι «το νοσοκομείο 424 ΓΣΝΕ είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η μεταφορά ασθενών. Στην επόμενή του εφημερία θα λειτουργήσει κανονικά».

Από την πλευρά της, η κ. Γκάγκα πρόσθεσε πως «Θα έχει κλινική Covid το νοσοκομείο. Ήδη, όλα τα περιστατικά είναι μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούσε να λαμπαδιάσει με τις παροχές οξυγόνου που έχει αυτήν τη στιγμή. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε σε ένα θάλαμο. Λυπούμαστε πολύ και για τον ασθενή που πέθανε και για τους υπόλοιπους τραυματίες. Υπάρχει ένας ασθενής που είναι σοβαρά τραυματισμένος και οι υπόλοιποι είναι καλά».

Με μοτοσικλέτες στο «Παπανικολάου» Πλεύρης και Γκάγκα

Στη Θεσσαλονίκη και στο νοσοκομείο Παπανικολάου μετέβησαν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το δυστύχημα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί και που είχε ως τραγικό απολογισμό ένα νεκρό.

Μάλιστα, οι τρεις τους έφτασαν πάνω σε μηχανές για να αφιχθούν ταχύτερα στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...