Πλεύρης: Άπαξ και η πολιτεία έχει εμβόλιο, η οικονομία δεν κλείνει

Μοιραστειτε το

Όλα όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης το πρωί της Δευτέρας για την πορεία της πανδημίας.

Στα περισσότερα «όπλα» που διαθέτει φέτος η Πολιτεία έναντι του κορονοϊού αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης. «Τα τεστ για την παρακολούθηση τα έχουμε, τις κόκκινες περιοχές τις παρακολουθούμε από νωρίς, το εμβόλιο το έχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Φέτος έχουμε το εμβόλιο και έχουμε και μία καλύτερη τεχνογνωσία ως προς την αντιμετώπιση της νόσου», τόνισε ο κ. Πλεύρης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «από τα στοιχεία βλέπουμε η πανδημία σε ορισμένες περιοχές δεν έχει την επιπεδοποίηση που θα θέλαμε».

Ειδικότερα ανέφερε ότι εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είαι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας». Σε χώρους μικτούς, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα, σημείωσε ο κ. Πλεύρης, ενισχύεται το σύστημα υγείας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης σε όποιον τη χρειαστεί.

«Αυτή τη στιγμή, άπαξ η πολιτεία και έχει εμβόλιο δεν κλείνει η οικονομία και δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων», κατέληξε.

Το «ευχαριστώ» στην Επιτροπή και η αναφορά στις παρελάσεις

O κ. Πλεύρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για όσα έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα στη μάχη κατά της πανδημίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η επιτροπή υπάρχει και λειτουργεί και τους ευχαριστούμε». Πρόσθεσε ότι ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τις παρελάσεις, οπότε ισχύει ότι θα γίνουν αφού δεν έχει αποφασιστεί κάτι διαφορετικό.

Ανησυχία για περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι στις περιοχές με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι περισσότερα όπως και οι νοσηλείες και οι σοβαρές νοσηλείες. Για τα σχολεία, που όπως είπε ακόμη έχουν τη δυνατότητα για μαθήματα με ανοιχτά τα παράθυρα, τα κρούσματα είναι λιγότερα από τον Αύγουστο.

«Θα έρθει επόμενο κύμα; Θα έρθει, είναι κάτι που το περιμένουμε. Ποιος είναι ο στόχος; Να έχει μικρότερη καμπύλη», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Θα γίνει κανονικά λέει ο Βορίδης – Κυρίαρχο μέτρο η σύσταση για μάσκα

GNTM 4: Αγνώριστος ο Θοδωρής Τσαρούχας – Δείτε τον χωρίς μούσι και με κοντό μαλλί (pics)

Θα νικούσε στο GNTM: Η 18χρονη που χάζεψε τους πάντες στο «The Voice» (Vid)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...