Πλεόνασμα παραφροσύνης ΙΙ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σύνδεση με τα προηγούμενα: Γέρων και ελαφρώς παράφρων χειροδίκησε σε βάρος ευσταλούς νέου και κυνός, λόγω… κατεβασμένης μάσκας

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το παρόν αποτελεί το β΄ μέρος αφηγήσεως αληθινού περιστατικού στο Αμαρούσιον Αττικής, το οποίο έλαβε χώρα εγγύς του ΗΣΑΠ το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020, περί τις 13.30, όπου νεαρός ψηλός (κοντά στα δύο μέτρα και γυμνασμένος), με αθλητική περιβολή, συνοδευόμενος από σκύλο λευκό (στον οποίο φορούσε γιλέκο), δέχθηκε επίθεση από πρεσβύτη ομοιάζοντα στο πρόσωπο με τον Κουασιμόδο της λογοτεχνίας, στο ύψος με τον Νίκο Ρίζο και στην κοιλιά με τον Βασίλη Αυλωνίτη.

Ο γέρων είδε τον πανύψηλο νεαρό να έχει κατεβασμένη τη μάσκα κάτω από τη μύτη και οργίστηκε. Όρμησε στον νεαρό, αλλά και στον σκύλο. Βρέθηκε στο οδόστρωμα αγκομαχώντας, να παλεύει με τον σκύλο, ο οποίος ούτε καν γάβγισε, και ταυτόχρονα σκυλόβριζε τον νεαρό. Ο σκύλος απομακρύνθηκε έχοντας χάσει το γιλέκο του, από τον εν ανίερη μανία καταληφθέντα Κουασιμόδο. Οι περαστικοί που είδαν το περιστατικό από την αρχή γνώριζαν πόσο άδικο είχε ο παραφρονήσας Κουασιμόδος. Όσοι παρακολούθησαν τα τεκταινόμενα από τη στιγμή που έπεσε ο μπαρμπούλης στο οδόστρωμα και πάλευε με τον σκύλο νόμισαν ότι ο σκύλος είχε επιτεθεί στον… ανυπεράσπιστο γέροντα και πως το αφεντικό του σκύλου ήταν ο βασικός υπαίτιος της συγκρούσεως.

Η σύζυγος του κορονοϊομανή Κουασιμόδου προσπαθούσε να τον συγκρατήσει. Εις μάτην. Στην αρχή κρατούσε το λουρί με το γιλέκο του σκυλάκου ωσάν τρόπαιο πολεμικό και αρνείτο να το δώσει. Όσοι του έκαναν παρατήρηση για τη συμπεριφορά του εδέχοντο σκαιά λεκτική επίθεση και απειλές για τη σωματική ακεραιότητά τους. Σε δική μου παρατήρηση ότι παραβίασε τον νόμο και ότι η κακοποίηση ζώου (κλότσησε τον σκύλο και προσπάθησε να τον δαγκώσει!) είναι αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, απάντησε: «Ελα εδώ, ρε, να μου τα πεις εμένα αυτά!» Το αξιοσημείωτο είναι ότι τις ύβρεις τις εκστόμιζε καθήμενος (τον είχαν απιθώσει σε καρέκλα οι περαστικοί, μη τυχόν και του ερχόταν κάνα ταμπλάς) και αγκομαχώντας, προσπαθώντας να αναπνεύσει. Με μια σφαλιάρα κόντεψε να ενωθεί με το Εν, αλλά η κακία της ψυχής του δεν υπολόγιζε την ανημποριά του λιπαρού σώματός του. Ευτυχώς για εκείνον, ο νεαρός δεν κάλεσε την Αστυνομία. Βρήκε τον σκύλο του, του φόρεσε το γιλέκο και το λουρί του, και αποχώρησε ησύχως.

Πηγή
Author: Παναγιώτης Λιάκος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα