Πλακιωτάκης: «Αν προκύψει υπαιτιότητα του φορτηγού πλοίου θα ληφθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες και αξιώσεις» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε για τη σύγκρουση του εμπορικού πλοίου MAERSK LAUNCESTON με το ναρκοθηρευτικό του ΠΝ «Καλλιστώ» και ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί η προανάκριση για τα αίτια του περιστατικού, στην οποία «χρησιμοποιείται και η βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων καταγραφής».

Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε στον ΑΝΤ1 πως «είναι ευτυχές ότι δεν θρηνήσαμε θύματα», αναφέροντας τη διεθνή πρακτική της ναυσιπλοΐας, «το μεγάλο πλοίο, πάντοτε προσέχει το μικρό».

Για την καταστροφή του σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού, υπογράμμισε αναφορικά με την αποζημίωση, ότι εφόσον προκύψει υπαιτιότητα του φορτηγού πλοίου, «θα ληφθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες και αξιώσεις προφανώς του Ελληνικού Δημοσίου».

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα