Πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το άνοιγμα των σχολείων είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είπε ότι αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία που καταγράφεται στις μολύνσεις από κορονοϊό, πιθανώς να λειτουργήσουν όλες οι σχολικές βαθμίδες από τις 8 Ιανουαρίου.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «αυτήν τη στιγμή πηγαίνουμε βήμα-βήμα και προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», επισημαίνοντας πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. 

«Στις 9 Ιανουαρίου θα έχουμε κλείσει δύο μήνες όπου τα σχολεία μας θα είναι κλειστά», τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι θα ισχύσουν οι ίδιοι περιορισμοί που εφαρμόστηκαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης πως μετά τα σχολεία θα πάρουν σειρά κι άλλοι τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, υπό τον όρο ότι θα συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε στα κρούσματα.

«Πάντα όταν βγαίναμε από καθεστώς περιοριστικών μέτρων πηγαίναμε σταδιακά», ανέφερε.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που ακόμη διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το άνοιγμα των σχολείων, αναμένεται να συνεδριάσει στις αρχές του νέου έτους, προκειμένου να τοποθετηθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα επί του θέματος. 

Άλλωστε, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη μιλώντας την Παρασκευή στο MEGA, μίλησε για συγκεκριμένες παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν ώστε να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα, αλλά και για το πώς θα πρέπει να κινηθεί η κοινωνία και η οικονομία μετά τις 7 Ιανουαρίου, ενώ ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, έχει επισημάνει ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν μετά τις 20 Ιανουαρίου. «Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν μας επιτρέπουν να πάμε στις 8 του μήνα», είπε.

Ανησυχία για τον εμβολιασμό

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε και για τη διαδικασία εμβολιασμού, λέγοντας ότι τον ανησυχεί το γεγονός ότι αυτό είναι πρωτόγνωρο, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό «κανείς να μη χάσει το ραντεβού του για το εμβόλιο». Πρόσθεσε δε ότι όταν θα πάρουν έγκριση και τα άλλα εμβόλια, τότε η διαδικασία θα προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς που ξεκινούν αύριο Κυριακή, είπε ότι θα γίνουν συμβολικά εμβόλια στην πολιτικής ηγεσία της χώρας και στη συνέχεια σιγά – σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Όσον αφορά την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, εξήγησε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 – 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», είπε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...