Πετάει χαρταετό ο Στόλτενμπεργκ την ώρα που η Τουρκία σπάει το εμπάργκο στη Λιβύη – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Χαρταετό πετάει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, την ώρα μάλιστα που το γερμανικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωνε ότι η Άγκυρα εμπόδισε τον έλεγχο ύποπτου τουρκικού πλοίου από γερμανική φρεγάτα της Ευρωπαϊκής Δύναμης, που ελέγχει την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Ο «γύπας» του ΝΑΤΟ μιλώντας στην 66η ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βορειοατλαντικής συμμαχίας ανέφερε «Για να γίνει το ΝΑΤΟ ισχυρότερο πολιτικά, πρέπει να συνεχίσουμε να αναγνωρίζουμε ότι ναι, έχουμε τις διαφορές μας. Τις είχαμε στο παρελθόν και τις έχουμε τώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τυχόν διαφορές ειλικρινά, ως Σύμμαχοι και ως φίλοι» επισημαίνοντας ότι «αυτό κάνουμε, για παράδειγμα, στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Στόλτενμπεργκ προσέθεσε ότι «το ΝΑΤΟ παρείχε την πλατφόρμα για την Ελλάδα και την Τουρκία να έρθουν κοντά. Με βάση το διεθνές δίκαιο και την συμμαχική αλληλεγγύη, να δημιουργηθεί ένας στρατιωτικός μηχανισμός αποσυμπίεσης και για να ακυρωθούν ορισμένες προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις». Επιπλέον επεσήμανε  ότι «αυτός ο τύπος στρατιωτικής αποσυμπίεσης μπορεί να αποτρέψει επικίνδυνα περιστατικά και ατυχήματα στην Ανατολική Μεσόγειο και μπορεί να δημιουργήσει την ευκαιρία για πολιτικές συζητήσεις και διπλωματικές λύσεις για την αντιμετώπιση υποκείμενων διαφορών».

Ούτε λέξη για τις παραβατικές τουρκικές ενέργειες , στο ίδιο καζάνι Ελλάδα και Τουρκία και καμιά αναφορά για την τουρκική εμπλοκή σε Λιβύη και Αρμενία και την ταύτιση της με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό.  Ούτε μια λέξη για την επιθετική ρητορική κατά μελών της Συμμαχίας.

Πηγή πληροφοριών ΑΠΕ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα