Περιφέρεια Αττικής: Παράταση θητείας Οργάνων Διοίκησης Σωματείων έως το τέλος του έτους

Μοιραστειτε το

Παράταση δίνεται λόγω πανδημίας στη θητεία των Οργάνων Διοίκησης Σωματείων, μέχρι τις 31η Δεκεμβρίου 2020, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα δίνει επιπλέον τετράμηνη παράταση.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, με νομοθετική ρύθμιση η οποία προωθήθηκε  από τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ΦΕΚ Α 227 18.11.2020, άρθρο 54,  λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολούσε τα μέλη χιλιάδων σωματείων και συλλόγων γενικού σκοπού δίδεται μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η Περιφέρεια Αττικής, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020 ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού ενημερώθηκε από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα Γ. Σελίμη για τα προβλήματα που είχαν προκύψει σχετικά με τη θητεία χιλιάδων οργάνων διοίκησης σωματείων και συλλόγων γενικού σκοπού, η οποία έληξε κατά την περίοδο των έκτακτων μέτρων της πανδημίας, κατέθεσε πρόταση προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να υπάρξει ειδική νομοθετική πρόβλεψη μέσω της οποίας θα παρατείνεται η θητεία των Δ.Σ. τους. 

Το πρόβλημα, όπως υποστηρίζει, ήταν ιδιαίτερα μεγάλο καθώς σχετιζόταν με χιλιάδες πολίτες που δραστηριοποιούνται σε αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς και ειδικού σκοπού συλλόγους. Μόνο στην Αττική τα σωματεία ξεπερνούν τις 30.000.  Ένα μεγάλο ποσοστό των σωματείων στο σύνολο της χώρας αυτή τη περίοδο είχαν έκπτωτο Δ.Σ. λόγω λήξης της θητείας τους. 

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη της νομοθετικής ρύθμισης ο περιφερειάρχης Αττικής εκφράζει την ικανοποίηση του για την νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα ο αρμόδιος υφυπουργός Θ. Λιβάνιος και επισημαίνει:  «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι όταν υπάρχει δημιουργική συνεργασία μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτό είναι προς όφελος των πολιτών.

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο στο πλαίσιο της πρότασης που του καταθέσαμε ρυθμίζει ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε μόνο στην Αττική τα μέλη 30.000 σωματείων. Με τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία δίδεται τέλος στην αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο αθλητισμού και πολιτισμού μέσω των συγκεκριμένων σωματείων».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...