Περισσότερα λεωφορεία των ΚΤΕΛ από Δευτέρα στην Αττική

Μοιραστειτε το

Σε περιφερειακά και διαδημοτικά δρομολόγια στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και στην Ανατολική Αττική επεκτείνονται τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ από επαρχιακές πόλεις που έσπευσαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να αποδεσμευτούν λεωφορεία και οδηγοί της ΟΣΥ για να ενισχύσουν δρομολόγια στο κέντρο της πόλης -όπως ήδη έχει γίνει με τις γραμμές 732 (Αγ. Φανούριος – Χαλκοκονδύλη), Α8 (Πολυτεχνείο – Ν. Ιωνία – Μαρούσι), 235 (Ζωγράφου – Ακαδημία) και 220-221 (Α. Ιλίσια – Ακαδημία), όπου πλέον καλύπτονται από συχνότερα δρομολόγια με λεωφορεία της ΟΣΥ.

Από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ -αρχικά από διάφορες πόλεις και στη συνέχεια από τα ΚΤΕΛ Ν. Αττικής- αναλαμβάνουν τις γραμμές 123 (Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια), 171 (Στ. Μετρό Ελληνικό – Βάρκιζα), 323 (Αγ. Νικόλαος – Αγ. Κυριακή – Βραυρώνα), 326 (Στ. Κάντζας – Σπάτα – Αρτεμις), 310 (Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα) και 330 (Κορωπί – Αγ. Μαρίνα).

Από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αποδοθεί στα ΚΤΕΛ οι γραμμές 504 (Ολυμπιακό Χωριό – ΣΚΑ – Αχαρναί – Αγ. Αννα) και 740 (Θρακομακεδόνες – Δεκελείας – Κηφισιά).

Όπως ενημερώνει το υπουργείο και ο ΟΑΣΑ, στις νέες γραμμές σταδιακά θα δρομολογηθούν λεωφορεία με συστήματα χρήσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τηλεματικής -πιθανότατα μετά τα μέσα Οκτωβρίου- καθώς τα οχήματα αυτά που αναλαμβάνουν προσωρινά το έργο δεν έχουν ακόμη σχετική υποστήριξη.

Για τις γραμμές που παραχωρούνται στα ΚΤΕΛ και μέχρι την εγκατάσταση της κονσόλας και των ακυρωτικών μηχανημάτων, δεν θα είναι διαθέσιμη, προσωρινά, η real-time πληροφόρηση. Οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τυχόν μεταβολές από το Πληροφοριακό Κέντρο (11185) και την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oasa.gr.

Ακόμη όμως δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι συνολικά 60 γραμμές που θα παραχωρηθούν στα ΚΤΕΛ, ούτε το σχετικό κίνητρο – αντάλλαγμα ή το κόστος της προσωρινης εξυπηρέτησης από τα αστικά ΚΤΕΛ άλλων πόλεων.

Πηγή
Author: Γιάννης Μπαζαίος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...