Περιοριστικά μέτρα στο γηροκομείο της Αθήνας

Μοιραστειτε το

Περιοριστικά μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκα χθες 32 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό. 

Τα περιοριστικά μέτρα, η απόφαση για τα οποία αναρτήθηκε χθες το βράδυ στη Διαύγεια, ισχύουν για δέκα ημέρες, από χθες 30-09-2020 στις 9μμ έως και τις 9 Οκτωβρίου και ώρα 9μμ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρησης μεταφοράς των ηλικιωμένων από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήομνα σε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής όπως ο Ευαγγελισμός και το Σισμανόγλειο. Σύμφωνα επίσης με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργεία του δήμου Αθηναίων, από το πρωί, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η δομή. 

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε για την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων στη δομή, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στο γηροκομείο ξεπέρνα τους 40, προσθέτοντας ότι κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες. 

Να σημειωθεί ότι στη μονάδα μετέβησαν χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.  «Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...