Περιοδείες ετοιμάζει ο Τσίπρας – Από τον Πύργο ξεκινάει την πορεία προς τον λαό

Μοιραστειτε το

Δεύτερος σταθμός τον επισκέψεων Τσίπρα θα είναι η Ανατολική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα η Καβάλα.

«Στροφές» ετοιμάζονται να ανεβάσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας της 15ης Μαΐου, καθώς έχει βγει ήδη πρόγραμμα εξορμήσεων για όλα τα στελέχη του κόμματος. Ενεργό ρόλο αναλαμβάνει από σήμερα κιόλας ο Αλέξης Τσίπρας, που ξεκινάει από τον νομό Ηλίας το πρόγραμμα τον δικών του περιοδειών.

Λιγότερες από δύο εβδομάδες έχουν μείνει μέχρι την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αναμέτρηση αυτή που θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά όλα τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ηγεσία έχει ρίξει όλες της τις δυνάμεις, καθώς επιθυμεί να προσδώσει χαρακτήρα μεγάλου πολιτικού γεγονότος στις εσωκομματικές εκλογές.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να προγραμματίζει τις περιοδείες του για το επόμενο διάστημα. Αυτές θα ξεκινήσουν σήμερα, από τον Πύργο, σε μία επιλογή με βαθύ συμβολικό χαρακτήρα, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η κυβέρνηση δεν έχει δείξει την απαραίτητη προσοχή στον νομό Ηλείας.

Δεύτερος σταθμός τον επισκέψεων Τσίπρα θα είναι η Ανατολική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα η Καβάλα. Είναι σαφές πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε για το κόμμα του στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, επομένως περιοχή θα βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του.

Στόχος όλων στην Κουμουνδούρου δεν είναι άλλος, παρά η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, καθώς θέλουν να μετατρέψουν τη ψηφοφορία και σε μία μαζική αντικυβερνητική εκδήλωση. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος χρησιμοποιεί ως κεντρικό σύνθημα τη φράση «ψηφίζουμε όλοι – στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό».

Η συμμετοχή, λοιπόν, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – αν και γνωρίζουν καλά πως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και μηχανισμοί κινητοποίησης του κόσμου, δεν θα πλησιάσει τα νούμερα που εμφανίζονται σε εσωκομματικές εκλογές άλλων κομμάτων, όπου μπορούν εκτός από τα μέλη να ψηφίζουν και οι «φίλοι».

Υπενθυμίζεται πως εκτός από 61.000 υπάρχοντα μέλη που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, στη διαδικασία εκλογής προέδρου θα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι πολίτες το επιθυμούν, ακόμα και όσοι πάνε απλά για να ψηφίσουν εκείνη την ημέρα, αρκεί να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Η «Ομπρέλα» ψηφίζει Τσίπρα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...