Περιοδεία Κ. Μητσοτάκη στη Λέσβο

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σχεδόν ενθουσιασμένος από την εικόνα που αντίκρισε στο Καρά Τεπέ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο, αγνοώντας μάλλον τις πρόσφατες εικόνες του πλημμυρισμένου στρατοπέδου προσφύγων – μεταναστών και τις απεγνωσμένες κραυγές τους για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο προσωρινό ΚΥΤ από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη. Ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ξεκινώντας από τα καθυστερημένα αντιπλημμυρικά και είχε συνομιλία με τους τοπικούς παράγοντες, «Είχαμε πει ότι θα κλείναμε τη Μόρια. Δεν περιμέναμε βέβαια ότι θα κλείσει έτσι, όπως έκλεισε τελικά, αλλά κάθε εμπόδιο για καλό», είπε ο πρωθυπουργός, και σχολίασε ότι η νέα δομή είναι πολύ καλύτερη από αυτή που υπήρχε στη Μόρια και «βρίσκονται σε αυτή σίγουρα πολύ λιγότεροι από το πόσοι ήταν πριν από ένα χρόνο».

Ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Αναφερόμενος στον χώρο για την κατασκευή νέας μόνιμης δομής εντός του 2021, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Ήταν κοινή συμφωνία και με την πρόεδρο της Επιτροπής ότι θα βρούμε μία τοποθεσία στην οποία θα είναι σύμφωνοι όλοι -ή όσο το δυνατόν περισσότεροι εν πάση περιπτώσει- εκ των τοπικών παραγόντων. Χαίρομαι που αυτό έχει επιτευχθεί και νομίζω ότι τώρα θα τρέξουμε τις διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε να πάμε σε μία μόνιμη δομή, πολύ καλύτερη από αυτήν, για να δώσουμε τη μόνιμη λύση που είχαμε δεσμευτεί».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε ακόμη τις εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σώματος, επιβιβάστηκε σε σκάφος, ενώ βρέθηκε και σε έναν κινητό σταθμό παρακολούθησης της Μονάδας Φύλαξης Θαλάσσιων Συνόρων. Ο πρωθυπουργός μετέφερε τις ευχαριστίες όλου του ελληνικού λαού – όπως είπε – προς τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσφορά τους στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Στη συνέχεια, επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με το πλήρωμα του σκάφους 060 του Λιμενικού Σώματος, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία βόρεια της Λέσβου. Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, ανέβηκε στην κανονιοφόρο «Κάσος» του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...