Περίεργη υπόθεση: Βορειοκορεάτες χάκερς πίσω από κυβερνοεπίθεση κατά της AstraZeneca;

Μοιραστειτε το

Σε άγνωστους Βορειοκορεάτες χάκερς έχουν πέσει οι υποψίες για μια περίεργη υπόθεση κυβερνοεπίθεσης κατά της γνωστής εταιρείας AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει ένα από τα πλέον υποσχόμενα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφεραν στο Reuters δύο ανεξάρτητες πηγές.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Βορειοκορεάτες χάκερς εμφανίστηκαν ως εργαζόμενοι στις ιστοσελίδες LinkedIn και WhatsApp προκειμένου να προσεγγίσουν προσωπικό της AstraZeneca, μεταξύ αυτών και εργαζόμενων πάνων έρευνα για τον κορωνοϊό, προσφέροντάς τους δήθεν εργασία.

Έπειτα, οι ύποπτοι χάκερς έστειλε έγγραφα –χρησιμοποιώντας κάποιες φορές ρωσικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις- τα οποία υποτίθεται πως περιείχαν job descriptions αλλά στην πραγματικότητα περιείχαν κακόβουλους κώδικες που είχαν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους χάκερς πρόσβαση στους υπολογιστές των θυμάτων, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η προσπάθεια δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Αν και η AstraZeneca αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης –το οποίο συνεργάζεται με την εταιρεία για την παραγωγή του εμβολίου- είπε στο CNNi ότι συνεργάζεται στενά με την Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της έρευνας αναφορικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Σε αντίστοιχο ύφος κινήθηκε και το σχόλιο της NCSC ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το CNNi με εκπρόσωπο της Βορειοκορεατικής αποστολής στα Ηνωμένη Έθνη στη Γενεύη, η είδηση χαρακτηρίστηκε ως «fake news» και «κατασκευασμένη».

Ωστόσο η καταγγελία έρχεται μετά την καταγγελία Νοτιοκορεάτη βουλευτή ότι η χώρα του έχει αντικρούσει προσπάθειες που προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα να χακάρουν φαρμακευτικές εταιρείες της Νότιας Κορέας, οι οποίες εργάζονται πάνω στα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας την Παρασκευή, ο βουλευτής Ha Tae-Keung δεν ανέφερε πότε συνέβη η πειρατεία ή ποιες εταιρείες αποτέλεσαν στόχο, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να χακάρει φαρμακευτικές εταιρείες της Νότιας Κορέας που αναπτύσσουν τοπικά εμβόλια για τον κορωνοϊό.

North Korean hackers suspected of targeting vaccine maker AstraZeneca in cyberattack, Reuters reports, by Nada Bashir, Chris Liakos, Yoonjung Seo, Sophie Jeong and Angus Watson, CNN

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...